Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leanca, l-a invitat pe premierul Victor Ponta sa asiste pe 27 august, cand este Ziua Independentei a statului vecin, la inceperea lucrarilor de constructie a gazoductului Iasi-Ungheni, eveniment la care ar urma sa ia parte si comisarul european pe Energie, Guenther Oettinger, informeaza Mediafax.

Inivitatia a fost adresata la intalnirea avuta, marti seara, de cei doi premieri la Palatul Victoria.

"Sunt convins ca discutiile pe care le-am avut astazi, foarte punctuale, ne vor permite ca pe 27 august, atunci cand vom sarbatori la Chisinau Ziua Independentei, impreuna cu domnul prim-ministru si in prezenta comisarului UE pentru energie, sa putem lansa constructia gazoductului Iasi-Ungheni", a spus Leanca.

Cei doi demnitari au discutat si despre interconectarea energetica si refacerea unor poduri peste Prut, distruse in cel de-al doilea razboi mondial, proiecte care ar putea fi analizate si intr-o viitoare sedinta comuna a guvernelor de la Bucuresti si Chisinau.

Ponta a prezentat din nou, cu acest prilej, sprijinul Romaniei pentru agenda europeana a Republicii Moldova, exprimandu-si speranta ca viitorul summit UE de la Vilnius va aduce rezultate deosebite privind acest proces.

Potrivit premierului Iurie Leanca, cu prilejul acestui summit, Republica Moldova asteapta parafarea acordului de acordului de asociere si discutarea noii etape privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeana.