Cei aproximativ 19.000 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia vor primi bonusuri de 700 de lei, incluse in contractul colectiv de munca, cu prilejul Zilei Energeticianului (20 iulie) si a Zilei Minerului (15 august), transmite Mediafax.

Peste 5.700 de angajati de la Complexul Energetic Oltenia vor primi, in cursul saptamanii viitoare, bonusuri de 700 de lei cu ocazia Zilei Energeticianului, sarbatorita in 20 iulie.

Directorul de resurse umane al CE Oltenia, Ion Raut, a declarat, sambata, ca suma necesara a fost virata deja catre subunitati inca din cursul zilei de vineri.

"Sunt 5.725 de angajati energeticieni pe care ii avem la termocentrale si pentru ei am virat banii la subunitati inca de vineri. Nu stiu daca luni vor fi facute toate procedurile pentru ca sumele sa fie si distribuite, dar cu siguranta, incepand de marti, banii pot sa ajunga la oameni fara probleme", a declarat Raut.

Sumele sunt acordate in baza prevederilor contractului colectiv de munca si sunt formate din 600 de lei brut si 100 de lei tichete cadou.

In luna august, si ceilalti peste 13.000 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de prime cu prilejul Zilei Minerului, sarbatorita in 15 august.

Complexul Energetic Oltenia are circa 19.000 de salariati si este format din termocentralele de la Turceni, Rovinari si Craiova, precum si din minele de lignit existente in Oltenia.