Nuclearelectrica trebuia sa fie listata inca din luna mai 2013, insa din cauza unor contestatii depuse in instanta de sindicate, procesul a fost intarziat. Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul Energie, a declarat joi ca vanzarea celor 10% din actiuni va avea loc undeva in luna septembrie. "Din analiza noastra si a sindicatului de privatizare, august e o luna moarta", spus Dumitrascu. In urma vanzarii actiunilor de la Nuclearelectrica, statul ar putea obtine aproximativ 300-350 milioane de lei. Vezi in text ce alte listari pregateste Departamentul pentru Energie.

Urmatoarea companie care va ajunge pe bursa va fi Romgaz. Din vanzarea a 15% din actiunile Romgaz, statul vrea sa obtina in jur de 600 milioane euro. Pentru ca Romgaz "este perceput ca un bun plasament", este luata in calcul dubla listare, la Bucuresti (BVB) si la Varsovia sau Londra. din vanzarea pe bursa a 15% din actiunile Romgaz Medias, in noiembrie, si ia in calcul o listare duala, la Bucuresti si Varsovia sau Londra. Listarea Romgaz la Varsovia ar fi mai avantajoasa deoarece ar avea mai multa vizibilitate, fata de o vanzare pe piata londoneza. "La Londra ar plasa Romgaz intr-un mare conglomerat", a precizat Dumitrascu.

In ceea ce priveste Hidroelectrica, aceasta va fi pregatita pentru listare in toamna anului viitor. "Hidroelectrica va fi o piatra de incercare interesanta, importanta", a spus Dumitrascu.

De asemenea, Complexul Energetic Oltenia va fi pregatit pentru listarea in prima jumatate a anului viitor. "Incercam sa avem un prim bilant pe un an de la fuziunea cu SNLO, sa il auditam, pentru ca potentialii investitori sa vada rezultatele. In urma acestor rezultate se va definitiva prospectul de privatizare si sper ca in prima jumatate a anului viitor sa ajungem si cu CE Oltenia in pozitia de listare", a spus Dumitrascu.