Compania Dafora a incheiat un contract cu Chevron pentru servicii de foraj in zonele Silistea, Popeni si Iana din judetul Vaslui, se arata intr-un comunicat transmis BVB. Potrivit acestuia, valoarea contarctului este de 10,38 milioane dolari, fara TVA. Firma Dafora este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean. Dafora este specializata in servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale. Dafora va executa servicii de foraj onshore pentru Chevron in zona Barlad pe o durata de 4 ani incepand din aceasta toamna.

Compania petroliera Chevron a obtinut recent acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj de explorare a gazelor de sist in cele trei zone din judetul Vaslui.

In Romania, grupul american Chevron detine mai multe licente de explorare a zacamintelor de gaze de sist, in judetul Vaslui si in Dobrogea. Chevron intentioneaza sa inceapa in a doua jumatate a acestui an forarea unui put de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui si va initia studii seismice pentru cele trei perimetre din judetul Constanta.

Industria gazelor de sist este contestata de activistii de mediu, care sustin ca accesarea zacamintelor, mai greu accesibile fata de depozitele traditionale de gaze naturale, poate contamina apele subterane cu substante chimice.