​Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al E.On Gaz Distribuție SA, companie la care și statul român deține acțiuni prin Ministerul Economiei, informeaza Catalin Prisacariu pe blogul sau. Aceasta numire ridica mari semne de intrebare in conditiile in care Zaharescu nu are pregatirea necesara pentru ocuparea unui astfel de post. Are studii de actorie, a fost sufleur la teatru si prezentator TV, mai spune Prisacariu.

In urma unei solicitari facute de Prisacariu, E.On a aratat ca propunerea de numire a lui Andrei Nicolae Zaharescu a venit din partea Ministerului Economiei. Ministrul Varujan Vosganian neaga acest lucru spunand ca ministrul delegat pentru Constantin Nita este cel care a solicitat numirea lui Zaharescu in CA de la E.On Gaz Distributie. Nita nu a raspuns pe acest subiect.

Andrei Zaharescu, in calitate de purtator de cuvant al Guvernului, s-a facut remarcat prin numeroase balbe si prin faptul ca nu stie sa raspunda la intrebarile adresate de jurnalisti. "Nu ştiu ce să vă răspund", spune Zaharescu in cele mai multe cazuri in dialogul cu ziaristii. Ocupa aceasta functie de purtator de cuvant inca de anul trecut, de la inceputul guvernarii Ponta. Dupa mai multe gafe criticate de presa, Zaharescu a renuntat de cateva luni sa mai citeasca, asa cum obisnuia, lista cu actele normative aprobate in sedintele de Guvern.

La sfarsitul anului trecut, solicitat sa aduca lamuriri asupra deciziei Guvernului de a schimba in regim de urgenta Legea audiovizualului, Zaharescu a spus:"Ce aș putea sa vă răspund la asta?". In urma insistentelor jurnalistilor, Zaharescu a ajuns la o concluzie: "Nu vă pot răspunde la așa ceva".