Pe zona financiara, companiile de stat nu au oameni potriviti, considera Gabriel Dumitrascu, seful directiei Privatizare a Departamentului pentru Energie. Acesta a mai spus ca nici in cazul managerilor privati nu au aplicat intotdeauna persoanele potrivite."Selectia s-a facut dintre cei care au aplicat. Nu au aplicat intotdeauna cei mai buni. Eu vin din privat, nu-mi convine la stat. Nu este comod sa stii ca in orice zi te ameninta unul sau altul cu DNA sau cu Curtea de Conturi. Eu mi-am asumat problema pe termen lung", a afirmat Dumitrascu in cadrul unei conferinte organizate de Mediafax.

"Ai nostri (n.red. angajatii din companiile de stat) au ramas in conceptul unei viziuni limitate si contabilitatii vechi, este un rol pasiv de mai mic sau mai mare contabil, cu chichite prin care sa creasca in ochii sefului. Este prima nevoie a companiilor de stat, la fel cum au nevoie de juristi, specialisti pe probleme corporative. Sunt discutii mai largi pe necesarul de personal", a mai spus Dumitrascu.

Acesta a afirmat ca obiectivul sau este sa finalizeze listarea pe bursa a companiilor din domeniul energetic, dupa care va pleca din sectorul de stat. "Nu stau mult. Ajung in august, anul viitor, cu listarile, si am plecat", a precizat Dumitrascu.