Hidroelectrica va avea, in scurt timp, un management profesionist. Cel putin asa sustine ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, care a spus ca "peste o luna, vom aplica acolo OUG 109/2011 (nr.red. privind guvernanta corporativa). In acest moment, conducerea companiei este asigurata de un consiliu de supraveghere si un directorat provizorii. Presedintele Consiliului de Supraveghere este Remus Borza, fostul administrator judiciar al companiei. Premierul Victor Ponta a afirmat la mijlocul lunii septembrie ca Remus Borza "va pleca".

Pe 14 august a fost desemnat un consiliu de supraveghere si directorat provizorii. Din Consiliul de Supraveghere fac parte Remus Borza, fostul administrator judiciar al companiei, Remus Vulpescu (fostul administrator special, actual director de cabinet al ministrului finantelor), Oana Truta (reprezentant al Fondului Proprietatea), Ioan Mihaila (un apropiat si consilier al ministrului Constantin Nita, o persoana controversata potrivit presei valcene), Mihai Adrian Grosan, director in Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, Elena Popescu, din partea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), si Gabriela Sandu, tot OPSPI. Presedintele Consiliului este Remus Borza. Directoratul este format din Mihail Stanculescu (presedinte), Lucian Cocos, Ovidiu Agliceru, toti trei detinand pana acum diverse functii in companie, Mihai Teleanu si Eugen Brădean, care a fost director de strategie in cadrul societatii Electrica SA. Durata mandatului este provizorie, pana la implementarea OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, dar nu mai mult de doi ani de la data numirii acestora. Pe de alta parte, Guvernul se angajeaza in fata FMI sa desemneze un consiliu profesionist la Hidroelectrica pana la sfarsitul lunii noiembrie 2013, acesta fiind un criteriu de referinta structural, potrivit unei veariante din 29 iulie a scrisorii de intentie convenita cu Fondul, consultata de HotNews.ro. In aceeasi varianta de scrisoare de intentie se mai arata ca din cauza unei conduceri cu caracter interimar, Hidroelectrica riscă să-și piardă câștigurile pe care le-a obținut în cursul perioadei cât s-a aflat în insolvență.

Aceasta conducere provizorie a fost numita pe fondul unor tensiuni intre actionari, Ministerul Economiei si Fondul Proprietatea. Motivele ar fi fost, in opinia unor surse apropiate situatiei, ca Departamentul pentru Energie condus de ministrul Constantin Nita era nemultumit de alegerea lui Borza in functia de presedinte Consiliului de Supraveghere si ca doreste sa preia controlul asupra companiei, mai ales ca e proaspat iesita din insolventa. In schimb, directorul pentru privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitrascu, spunea ca au fost constatate o serie de disfunctionalitati la nivelul CS, motiv pentru care a fost ceruta schimbarea componentei. In cele din urma, Borza a ramas in Consiliul de Supraveghere.