ANRE a plafonat rata de rentabilitate a distribuitorilor de energie

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 2 octombrie 2013, 17:20 Economie | Energie

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a plafonat la 8,5% rata de rentabilitate a distribuitorilor de electricitate, de la nivelul anterior de 10%, dar o poate creste cu 0,5 puncte procentuale daca firmele de profil investesc in contorizarea inteligenta a consumului. "Modificarea va fi aplicata tuturor distribuitorilor de energie, lucram la ea din luna mai. Noile reglementari se vor aplica din acest an pe o perioada de cinci ani. Companiile care vor investi in ᅡsmart meteringᅡ (contoare inteligente - n.r.) vor putea primi in plus 0,5 puncte procentuale", a declarat pentru Mediafax presedintele ANRE, Niculae Havrilet.

Potrivit ANRE, modificarea metodologiei a fost determinata, in principal, de necesitatea efectuarii investitiilor pentru asigurarea fiabilitatii retelelor de distributie a energiei electrice si cresterii calitatii serviciului in conditii de eficienta energetica.

Tarifele de distributie se aplica tuturor utilizatorilor racordati la reteaua electrica de distributie a operatorului de distributie, in concordanta cu nivelul de tensiune la care este extrasa energia electrica.

"Metodologia aprobata astazi stabileste modul de determinare a tarifelor reglementate pentru serviciul de distributie prestat de operatorul de distributie si modalitatea de control al acestora, metoda de reglementare adoptata fiind cea de tip ᅡcos de tarife plafonᅡ. Prin aplicarea acestui tip de reglementare stimulativa se asigura o abordare transparenta privind procesul de reglementare, o alocare echitabila a castigurilor rezultate prin cresterea eficientei peste tintele stabilite de autoritatea competenta intre operatorul de distributie si beneficiarii serviciului de distributie (...)", potrivit unui comunicat al ANRE.

Modificarea metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie a energiei electrice mai vizeaza operarea eficienta si in conditii de siguranta a retelelor, promovarea investitiilor eficiente in retea si prevenirea abuzului de pozitie dominanta a operatorului de distributie.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

1081 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  ANRE PARTAS LA HOTIA CU EOLIENELE (Miercuri, 2 octombrie 2013, 20:25)

  andreesanu [utilizator]

  ANRE trebuia sa vada de la studiul de fezabilitate sau de la planul de afaceri cit este investitia in citi ani se recupereaza,care-i amortizarea prinsa in costuri ???.
  Le-a aprobat ce-au vrut ANRE si-a luat" malaiul",iar acum fac pe prostii ,c-o sa vada c-o sa faca !!!.
  Golaneala lor au platit-o romanii ,eolienele erau abonate deja la banul romanilor prin grija ANRE.
  Cum amaritul de roman este captiv si are varianta lui "ADAM"ii place sau nu asta-i.
  Eolienelor au recuperat accelerat investitiile au ascuns in costuri banii si i-au exportat.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version