Oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz va incepe marti, o zi mai tarziu decat au anuntat vineri reprezentantii Departamentului pentru Energie, intrucat legislatia prevede o perioada de doua zile lucratoare intre aprobarea prospectului si lansarea operatiunii, scrie Mediafax.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, si Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul Energie al Ministerului Economiei, au declarat vineri ca oferta de vanzare de la Romgaz ar putea incepe luni.

Prospectul ofertei a fost aprobat vineri noaptea de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), iar oferta va incepe marti.

Legislatia pietei de capital prevede ca pot fi facute contestatii in perioada de doua zile intre aprobarea prospectului si lansarea ofertei.

Astfel, oferta va incepe marti, 22 octombrie, si va dura opt zile lucratoare, pana pe 31 octombrie.

Statul vrea sa vanda 15% din actiunile Romgaz la preturi intre 24 si 32 lei pe titlu, estimand sa obtina intre 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) si 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro), titlurile urmand sa fie vandute atat pe Bursa de la Bucuresti, cat si pe cea de la Londra.

Operatiunea este incheiata cu succes daca sunt vandute minim 70% din actiunile vizate. In aceasta situatie si daca actiunile vor fi vandute la pretul minim, de 24 lei/titlu, statul ar incasa 971,2 milioane lei (218,2 milioane euro).