​Declaratiile lui Remus Vulpescu, director de cabinet al ministerului Finantelor, la adresa companiei Energy Financing Team (EFT), ce se regasesc in stenogramele publicate in mass-media privind dosarul Hidroelectrica ce face obiectul investigatiilor DNA, sunt nefondate, considera EFT potrivit unui comunicat de presa. "Remus Vulpescu, in dubla sa calitate-de director de cabinet al ministrului Finantelor si de membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, face referire, intr-un anumit context, in dosarul "mitei la Hidroelectrica" la grupul EFT, catalogandu-i pe reprezentantii acestuia drept "niste mafioti din Serbia", constient de faptul ca stenogramele cu declaratiile sale ar putea fi facute publice, fiind denuntator in dosarul in cauza", se mai arata in comunicat.

"Nu putem permite nimanui sa faca afirmatii denigratoare la adresa EFT, care sunt de natura sa afecteze activitatea companiei si aduc prejudicii mari de imagine societatii noastre. Anuntam, pe aceasta cale, ca vom actiona, pe cale legala, toate persoanele care ataca, pe orice cale, compania EFT.

Orice referiri de natura sa ne implice in vreun fel in acest dosar Hidroelectrica aflat la DNA sunt nefondate, doar pure speculatii. Atragem atentia doritorilor sa ne implice in vreun scandal ca suntem pregatiti sa ne aparam drepturile legal, astfel incat activitatea si imaginea companiei noastre sa nu aiba de suferit.

EFT Romania isi desfasoara activitatea legal, in conditii de transparenta totala, lucru vizibil pe platforma OPCOM. EFT Romania este furnizor de energie electrica, iar activitatea companiei consta tocmai in tranzactiile cu energie, in cumpararea si vanzarea de electricitate", se mai arata in comunicat.

Reamintim ca Numele EFT apare chiar in referatul procurorilor din dosarul Hidroelectrica. Remus Vulpescu incerca sa se asigure ca nu sunt aceeasi baieti destepti, cunoscuti de toata lumea:

"VULPESCU DUMITRU REMUS: Deci... În primul rând, să nu fie fix aceleaşi firme de data trecută.

BRĂDEAN EUGEN: Nu...

VULPESCU DUMITRU REMUS: Că erau ăia cu EFT care trimiteau numai din SERBIA nişte mafioţi să... îi ştie toată lumea pe ăia".

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului liberal al Finantelor, Daniel Chitoiu, este denuntatorul in cazul dosarului de mita in valoare de 1,4 milioane euro pentru incheierea unui contract de furnizare de energie intre Hidroelectrica si firma Energon Power&Gas.

Reamtinim ca un director din Hidroelectrica, Eugen Bradean, si un membru al consiliului de supraveghere al aceleiasi societati, Ioan Mihaila, au fost retinuti saptamana trecuta in cazul unui dosar de mita in valoare de 1,4 milioane euro pentru incheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro. Aceasta este cea mai mare mita din ultima perioada anchetata de DNA.

Tribunalul Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila si Eugen Bradean.