Salariaţii de la CE Oltenia vor sta acasă la sfârşitul lunii decembrie şi aproape jumătate din luna ianuarie, în perioada 21 decembrie-13 ianuarie, potrivit unei decizii a conducerii societatii, informeaza ziarul Pandurul. Potrivit acestuia, sindicatele sunt de acord cu perioada de şomaj tehnic, dar nu cu cele fără plată. Faptul ca sunt probleme cu plata salariilor nu a constituit un impediment pentru CE Oltenia de a sponsoriza un forum de afaceri din SUA la care au participat foarte multi reprezentanti ai companiilor energetice de stat.

„Concediul fără plata din luna decembrie este stipulat in Contractul Colectiv de Muncă, negociat şi însuşit atât de administraţie cat si de sindicate. Pentru anul 2013, părţile înţeleg ca, in funcţie de rezultatele economico-financiare ale societăţii realizate la 10 luni, in luna decembrie se vor acorda tuturor salariaţilor 2 zile libere neplătite“, se arată într-un comunicat al CEO care invoca Art.226 din CCM, potrivit Pandurul.

Reamintim ca in luna octombrie a avut loc in SUA un forum la care au participat foarte multe companii de stat din Romania si la care au fost invitati reprezentanti de rang secund ai unor agentii guvernamentale americane, ai diviziei de investitii a Bancii Mondiale si ai unor banci americane.

Lista participantilor romani la forumul de afaceri care a avut loc la Washington a cuprins reprezentantii unor companii de stat si private din domeniul energetic: Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Electrica SA, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Oil Terminal sau Alro. De pe lista lipsesc insa jucatori majori din piata energetica interna precum Petrom.

US Romania Business Forum a aut loc in perioada 21-22 octombrie, la Mayflower Renaissance Hotel din Washington.

  • Potrivit unui document postat pe site-ul firmei americane de avocatura Cameron LLP, participantii la conferinta isi puteau cistiga statutul de Sponsor Platinum, Sponsor Gold sau Sponsor Silver contra sumelor de 10.000 dolari, 5.000 dolari sau 2.500 dolari. Complexul Energetic Oltenia a aparut pe afisul drept Major Sponsor.

Intrebat despre acest aspect, ministrul energiei, Constantin Nita, a negat, initial, faptul ca CEO ar fi sponsor, dupa care a afirmat ca "directorii generali numiti prin contracte de mandat au dreptul sa-si aloce fondurile necesare cum doresc".

"Este un informatie gresita ca CEO este sponsorul principal al evenimentului. Ministerul nu se ocupa de organizarea acestui forum. Directorii generali numiti prin contracte de mandat au dreptul sa-si aloce fondurile necesare cum doresc. Nu ministerul se duce sa-i controleze daca se duc intr-o tara sau alta", a spus Nita.