Compania chineza Mingyang Wind Power a semnat cu firma Speranta & Succesul SA, controlata de familia Paunescu, un acord-cadru pentru dezvoltarea unui parc eolian de 200 MW, potrivit unui comunicat al companiei chineze, citat de Azocleantech.com.Reamintim ca in cadrul unei ceremonii la Guvern, au fost semnate 13 acorduri si memorandumuri intre partea romana si cea chineza, unul dintre documente fiind pentru o afacere privata. Potrivit unei informari a Guvernului, acordul era semnat intre MINGYANG Wind Power Group si PAUNESCU Corporation. Insa, acordul ar fi fost semnat, de fapt, cu firma Speranta & Succesul SA, tot o firma controlata de familia Paunescu.

Datele din Registrul Comertului arata ca actionarul majoritar este Gheorghe Paunescu, acesta detinand o participatie de 51%. O alta firma a familieri Paunescu, Olferryboat SA detine 16%. Al treilea actionar este firma GSJB Capital Hong Kong LTD. Vezi documentul atasat.

"Ming Yang este onorata sa lucreze cu Speranta & Succesul SA, iar acest acord marcheaza o etapa importanta in strategia de expansiune a companiei", a declarat Chuanwei Zhang, presedintele companiei chineze.

MINGYANG Wind Power este una din cei mai mari zece producatori de turbine eoliene din lume si este listata la New York, iar Bobby Paunescu este cunoscut pentru implicarea in productia de filme si participarea in actionariatul B1 TV. Bobby Paunescu a precizat, la Palatul Victoria, ca parcul eolian, care va avea o putere de 200 MW, va fi realizat in urmatoarele 11 luni in zona Vaslui-Husi, in baza unei investitii a partii chineze in valoare de 403 milioane dolari, potrivit Agerpres. Partea romana este cea care a asigura elementele de infrastructura ale proiectului, a adaugat Paunescu.

Compania care a semnat un contract cu firma lui Bobby Paunescu in cadrul forumului romano-chinez, este una din cei mai mari zece producatori de turbine eoliene din lume si este listata la New York. Bobby Paunescu este cunoscut pentru implicarea in productia de filme si participarea in actionariatul B1 TV.

Romania si China au semnat luni 13 acte de colaborare in diferite domenii, de la energie nucleara pana la exportul de carne de porc spre China.

Singurul business privat care si-a facut loc intre cele 13 acorduri este PAUNESCU Corporation, care a semnat, prin omul de afaceri Bobby Paunescu, un acord cu compania chineza de energie eoliana

MINGYANG Wind Power s-a infiintat in 2006 in provincia Guangdong, iar in 2010 s-a listat la Bursa de la New York (NYSE) Cele mai recente date financiare arata pierderi de 11,7 milioane dolari trimestrul trecut, dar si afaceri de 157 milioane dolari (avans de 22%)

Compania proiecteaza, produce si vinde turbine pentru centrale eoliene al caror design a fost realizat in cooperare cu o firma germana.