ADX Energy afirma ca nu cauta gaze de sist in Timis pentru ca acestea nu exista in regiunea Banat
"Conform rezultatelor de explorare din Romania obtinute in ultimii 50 de ani precum si dintr-un studiu din anul 2013 al EIA (US Energy Information Administration) din Statele Unite ale Americii este evident faptul ca in regiunea Banat nu exista gaze de sist", precizeaza societatea, intr-un comunicat remis HotNews.ro.
Potrivit sursei citate, ADX Energy s-a inscris la licitatia internationala organizata de statul roman pentru concesiunea resurselor minerale din zona Timis si a obtinut de la Guvernul Romaniei asa-numita "Concesiune Parta".
Societatea sustine ca explorarile conventionale utilizate pentru identificarea acestor resurse nu produc "nici un prejudiciu cuantificabil pe termen lung, asadar nu exista nici o urma a faptului ca pamantul se prabuseste sau a faptului ca apa nu ar mai fi potabila".
"Prin intermediul masuratorilor undelor acustice, se examineaza in cadrul zonei de explorare rocile la o adancime de circa 1000 de metri pentru resurse minerale, adica 'se asculta' pentru a se genera astfel, ca la un ecograf in medicina, o imagine tridimensionala a pamantului. Aceasta metoda se numeste 'seismica' si a fost aplicata in Banat cu succes, fara probleme si fara influente negative asupra mediului de mai bine de o jumatate de secol. Metoda este aplicata si in domeniul constructiilor precum si in cautarea de apa sau de apa minerala", argumenteaza compania.
"Solul este 'ascultat' pe o suprafata de mai mult de 200 km2. Instrumentele de masurare masoara undele acustice, care sunt emise la o adancime de aproximativ 8 metri, pe un total de circa 20.000 de puncte si traseaza o imagine bi- sau tridimensionala a geologiei zonei inconjuratoare, imagini din care se poate conchide ce fel de resurse minerale se pot afla in straturile adanci ale solului. O astfel de masuratoare este incheiata in cateva zile, poluarea fonica sau o altfel de poluare a locutorilor fiind exclusa. Intreaga inregistrare pe cei 200 km2 dureaza in conditii bune cel mult o luna", explica ADX Energy.
"Pentru noi regiunea Timis nu este o investitie financiara pe termen scurt. Dorim sa investim aici si in cele din urma sa lucram in asa fel incat intreaga regiune sa aiba avantaje", afirma Paul Fink, director tehnic al ADX Energy, citat in acest comunicat.
ADX Energy este o companie de explorare si de evaluare a petrolului si a gazelor naturale, listata in cadrul Bursei de Valori Australiene, potrivit datelor furnizate de societate in acest comunicat.
ADX Energy gestionaza patru permise pentru petrol si gaze naturale in Africa de Nord si in Europa si are sediul in Perth, Australia de Vest cu birouri suplimentare in Viena (Austria), Tunis (Tunisia) si Bucuresti (Romania).

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite