​Compania CEZ Distributie informeaza printr-un comunicat ca in perioada 2005-2013 a realizat in Romania investitii de circa 1,3 miliarde de lei. Astfel, compania raspunde unei solicitari adresate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Potrivit Agerpres, ANRE si Departamentul pentru Energie au inceput un control la distribuitorii de energie, după ce peste 400 de posturi de transformare au rămas fără curent ca urmare a liniilor avariate de ninsori și viscol, informeaza Agerpres AGERPRES, surse din Departamentul pentru Energie.

ANRE a trimis miercuri, 29 ianuarie, o adresă către toți distribuitorii de energie din țară, respectiv cei trei privați (Enel, E.ON și CEZ) și cei trei distribuitori de stat (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord și Electrica Transilvania Sud).

"În vederea efectuării analizei investițiilor realizate de operatorii de distribuție concesionari în perioada 2005-2013, pe categorii de instalații, vă rugăm să ne transmiteți datele aferente programelor de investiții din această perioadă. Datele vor fi transmise (...) până cel târziu la data de 30 ianuarie 2014", se arată în solicitarea ANRE.

La randul sau, Departamentul pentru Energie le cere distribuitorilor privați aceste date, precizând că dorește și informații privind calitatea serviciilor.

Enel distribuie electricitate în zonele Dobrogea, Banat și Muntenia Sud, E.ON operează în Moldova, iar CEZ activează în Oltenia.

CEZ Distributie a fost prima companie care a raspuns solicitarii ANRE. Vezi aici raspunsul CEZ.