Franklin Templeton Investment, în calitate de administrator unic şi societate de administrare a investiţiilor Fondului Proprietatea, informeaza actionarii si investitorii că Hidroelectrica se intoarce la starea de reorganizare in urma unei pronuntari a Curtii de Apel Bucuresti din 25 februarie 2014. Reamintim ca informatia a fost confirmata initial de Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica. Sentinta este definitiva. Au fost trei tipuri de contestatii: la decizia de intrare in insolventa, la tabelul preliminar al creditorilor si la inchiderea insolventei.

"A casat hotărârea initiala a Tribunalului Bucuresti prin care procedura reorganizării judiciare a Hidroelectrica a fost închisă pe motive de procedura. În consecință, dosarul va fi trimis judecătorului sindic pentru rejudecarea cauzei. Astfel, societatea se intoarce în stare de reorganizare, iar fostul administrator judiciar este repus în funcție cu efect imediat", se arata in informarea Fondului Proprietatea.

Potrivit acestuia, Curtea de Apel a mai casat și trimis judecătorului sindic pentru rejudecare două alte dosare, primul introdus de Hidroelectrica împotriva unei hotărâri a judecătorului sindic prin care s-a admis o creanță a Termolectrica, iar al doilea, introdus de Elsid Titu împotriva unei hotărâri a judecătorului sindic prin care nu s-a admis o creanță în cuantum de aproximativ 13 milioane RON, ca urmare a aplicării clauzei de forță majoră în 2011.