Gabriel Dumitrascu, Departamentul pentru Energie: Listarea pe bursa a companiei Electrica depinde de riscuri cum ar fi instabilitatea politica. De ieri avem noi riscuri

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 26 februarie 2014, 13:29 Economie | Energie

Gabriel Dumitrascu, director in cadrul Departamentului pentru Energie, considera ca "starea de asteptare" in cazul listarii companiei Electrica ar fi obtinerea a peste 400 milioane euro. Insa, aceasta "stare de asteptare" depinde de riscuri precum instabilitatea politica, a precizat Dumitrascu adaugat ca "de ieri avem noi riscuri". Reamintim ca marti seara, PNL a decis ruperea USL si iesirea de la guvernare.

In cazul listarii Complexului Energetic Oltenia, "starea de asteptare este mult mai mica", a mai spus Dumitrascu. In cazul Oltenia, riscul este excedentul de productie miniera. "Nu avem unde sa folosim acest excedent", a precizat Dumitrascu.

Experienta obtinuta in urma listarilor de anul trecut a companiilor Nuclearelectrica si Romgaz va fi utilizata in pregatirea ofertelor publice initiale si la alte companii energetice, se arata intr-un draft al scrisorii de intentie catre FMI, document obtinut de HotNews.ro. Guvernul se angajeaza sa emita titluri GDR (certificate globale de depozit) sau sa procedeze la o listare duala in cazul urmatoarelor oferte publice.

In cazul Electrica, a fost angajat in septembrie 2013 un consultant de tranzactie pentru listare. Se lucreaza in prezent la separarea prin lichidare a trei societati regionale de intretinere generatoare de pierderi de Electrica si la scoaterea din Electrica, inainte de listare, a participatiilor minoritare detinute de acestea la societati de distributie deja privatizate. Guvernul a angajat si un consultant juridic care sa promoveze oferta peste hotare. Mai mult, Guvernul va aborda problema neplatii de catre CFR Infrastructura a achizitiilor sale de electricitate de la Electrica inainte de listare, se arata in draftul scrisorii de intentie.

La Complexul Energetic Oltenia, consultantul de tranzactie si-a finalizat actiunile de due diligence pe aspectele financiare, legale si de mediu. Vor trebui rezolvate un numar de clarificari materiale identificate de auditul financiar pe 2012 al companiei. Conducerea CE Oltenia va lucra indeaproape cu consultantul de tranzactie pentru a depasi aceste obstacole si pentru pregatirea companiei pentru listare. Vor fi luate inclusiv masuri posibile de restructurare sau desprindere a minei Berbesti, pentru diminuarea arieratelor companiei in asa fel incat compania sa devina mai atractiva potentialilor investitori, se mai precizeaza in draftul scrisorii de intentie.


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

893 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică