Grup Servicii Petroliere a investit 44 de milioane de dolari intr-o platforma petroliera

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 7 martie 2014, 21:39 Economie | Energie


Platforma petroliera
Foto: GSP
Grup Servicii Petroliere (GSP), controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, a inaugurat vineri o investitie de 44 milioane de dolari. Investitia consta in achizitia si modernizarea unei platforme petroliere in urma unui parteneriat cu EximBank care a oferit un credit de 30 de milioane de dolari. Restul sumei provine din fonduri proprii ale GSP. Platforma petroliera va fi utilizata chiar de saptamana viitoare pentru operatiuni de foraj in Marea Neagra desfasurate de catre compania petroliera OMV Petrom, a anuntat Gabriel Comanescu. Inre GSP si OMV Petrom au fost incheiate contracte pentru patru sezoane a cate sase luni.

"Astazi vorbim practic despre un proiect de investitii 100% romanesc, avand in vedere ca atat GSP, cat si EximBank sunt entitati cu capital autohton", a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank. Potrivit acestuia, implicarea EximBank in acest parteneriat a constat in acordarea unei finantari totale in valoare de aproape 30 milioane de dolari, destinate achizitionarii si modernizarii platformei.

"Planurile noastre de dezvoltare includ extinderea si modernizarea flotei, mentinerea companiei in topul jucatorilor din industria de profil din Marea Neagra precum si accesarea unor piete noi", a declarat la randul sau Gabriel Comanescu, presedintele Grup Servicii Petroliere. Acesta sustine ca in zece ani de activitate, GSP a investit peste un miliard de euro.

Platforma de foraj maritim GSP Uranus este o platforma autoridicatoare cu 3 picioare, care opereaza in ape cu adancimi pana la 100m si putand sa atinga adancimea maxima de foraj de 7.600 m. Pe langa platforma Uranus, GSP mai detine inca sase platforme petroliere in Mexic, Olanda, Turcia si Romania. Cea din Olanda urmeaza sa plece in Rusia in perioada urmatoare.

Inaugurarea platformei de foraj marin GSP Uranus a avut loc in incinta GSP Shipyard, in Portul Constanta Sud-Agigea.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3709 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  daca si-ar plati si angajatii la timp... (Vineri, 7 martie 2014, 22:06)

  IancuJianu [utilizator]

  ... si nu prin off-shore-uri ca Navimar, cu luni de intirziere si fara asigurarile sociale, ar fi si mai bine...
 • 0 (0 voturi)    
  Eximbank (Duminică, 23 martie 2014, 17:21)

  AlexandruIoan [utilizator]

  Creditul semnat de Grup Servicii Petroliere cu Eximbank se datoreaza profesionalismului de care Ionel Stefan – directorul Agentiei Constanta l-a depus. Traian Halalai – presedintele bancii, Paul Ichim – vicepresedintele si Ghinescu Serban – directorul Directiei Clienti au venit la semnarea contractului doar pentru a-si imbunatati imaginea in piata.
 • 0 (0 voturi)    
  De la Carmen citire 1 (Duminică, 23 martie 2014, 17:26)

  AlexandruIoan [utilizator]

  "Am sa va prezint realitatea cruda din ultima banca integral de stat in anul 2014. In EximBank se dau credite pe spagi mari, procent din suma acordata. Sunt societati care au beneficiat si beneficiaza de credite in valori foarte mari urmare a unor comisioane (spagi) pentru cei de la bordul bancii. Mecanismul este foarte simplu: Imobilele aduse de aceste societati in garantie sunt /erau supraevaluate si beneficiau si de garantie de stat (80 % din total). Aceste credite devin neperformante si aduc prejudicii foarte mari statului prin executarea lor, iar EximBank inregistreaza pierderi.
  Dintre societatile identificate sunt: Romstrade , World Park SRL Bucuresti, Confort Timisoara, Regia Autonoma de Activitati Nucleare Dr. Tr. Severin, Rompac SA Bucuresti, SC Chimpex SA Constanta si lista poate continua. Prejudiciul adus statului prin executarea garantiilor de stat cu valori imense (sute de milioane de euro) a fost si motivul unui control riguros facut de BNR la EximBank si care a constatat pierderea pe care banca o inregistra. Principalul vinovat de aceste pierderi este Paul Ichim - vicepresedintele bancii, cel care coordoneaza toata activitatea, ceilalti fiind marionetele lui. Prin oamenii pe care i-a promovat in posturi cheie, conduce masinaria de facut bani prin spagi. Paul Ichim nu ageeaza creditele de valori mici afirmand ca "mai bine vindem droguri decat astfel de credite....." . Tot datorita lui Paul Ichim care lasa sa se inteleaga ca este ofiter acoperit al unui serviciu de informatii intern, au fost fortate directoarele agentiilor Craiova si Cluj sa-si dea demisia urmand a se angaja persoane din clientela politica a acestuia sau de la BCR.
  Pentru a nu se putea realiza o imagine completa a jafului din EximBank, au fost date afara persoane care conduceau Directii importante din centrala bancii."
 • 0 (0 voturi)    
  De la Carmen citire 2 (Duminică, 23 martie 2014, 17:28)

  AlexandruIoan [utilizator]

  "A avut loc o asa zisa ''eficientizare/epurare", in urma careia salariati ai bancii au fost eliminati pentru a-i mentine pe aceiai care au dat spaga la angajare. A fost elaborata in acest sens si o procedura de necorespundere profesionala, pentru ca ei, spaguitii, sa se poata lepada mai usor de anumite persoane care nu erau straine de ce se intampla "la nivel inalt". Angajatilor li s-au intocmit rapoarte de necorespundere profesionala, fara sa li se aduca la cunostinta si care contineau tot felul de lucruri neadevarate.
  Agentiile ce s-au deschis sau a caror manageri au fost schimbati au sefi din BCR, tariful spagii fiind mai mare respectiv 10.000 - 15 000 euro. Aceeasi suma este vehiculata si pentru managerilor regionali.
  Serban Ghinescu - director al Directiei Clienti, este unealta credincioasa a lui Paul Ichim (a carui pregatire profesionala tinde spre zero, necunoscator al procedurilor interne, un mediocru ca analist) si care inregistreaza pe reportofon sau pe telefon toate discutiile cu personalul bancii valorificand in favoarea sa aspecte rezultate din acesta. Acesta a mutat/imprastiat oamenii din subordine prin alte directii s-au ia dat afara, persoane considerate posibili succesori, ca sa angajeze fii unor persoane influente de mediul politic si financiar, care sa il poata sustine in cazul unei posibile debarcari."
 • 0 (0 voturi)    
  De la Carmen citire 3 (Duminică, 23 martie 2014, 17:29)

  AlexandruIoan [utilizator]

  "Din fericire se aude tot mai des ca va fi dat afara, urmare a nerealizarilor repetate, a afectarii imaginii EximBank (betii jenante la intalnirile profesionale cu reprezentantii altor institutii financiare, julituri la fata/nas urmare a loviturilor din cadere la trainigurile din Poiana Brasov) si a numeroaselor plangeri pe linia luarii de foloase necuvenite de la subordonati (portbagaje de vin, ceasuri cu valoare ridicata, ace de cravata si butoni din aur, costume si haine de la firmele care au credite la sucursalele, din "provincie").
  La finele acestui an Serban Ghinescu si-a fracturat "saracu" mana cu care primea darurile/mita (or fi lumanarile aprinse la biserica?). Directorului de retea Ghinescu Serban nu-i pasa de aceste aspecte, are treburi mai importante de facut: spaga si "paharul'. Nu stie niciodata sa gaseasca solutie de rezolvare ba chiar face mistocareala pentru a nu se rezolva problema. Daca insisti in a depasi situatia te trezesti in mod sigur cu vreo nota explicativa, ca la asta se pricep cel mai bine el si Paul Ichim. Au mai folosit echipele de control intern pentru a baga pumnul in gura unor angajati care nu au dat curs unor solicitari de credite neperformante. Stoparea unor conflicte profesionale interne, gen comisii de disciplina ''costa'' 10 000 - 15 000 lei ''achitate'' prin consilierii profesionali."
 • 0 (0 voturi)    
  De la Carmen citire 4 (Duminică, 23 martie 2014, 17:31)

  AlexandruIoan [utilizator]

  "La sfarsitul semestrului din acest an, au fost acordate prime salariale doar anumitor persoane, in foarte mare secret, nicidecum celor care muncesc sau au mai dat cate vreun credit. In timp ce unii angajati erau dati afara, motivand reducerea cheltuielilor, altora li se facea marire de salar, paradoxal, intalnirile de lucru si sedintele se tin la hoteluri de lux de 5* precum J.W. MARRIOTT din Bucuresti, desi sediul bancii este la cateva sute de metri, Hotel Alpin din Poiana Brasov s-au in Delta Dunarii. Abuziv din dispozitia vicepresedintelui Paul Ichim nu s-au platit primele de vacata la care angajatii aveau dreptul fiind o incalcare grava a Codului Muncii si Contractului colectiv de munca. Exista mai multe procese pe rol, ale angajatilor, pentru discriminare (Bucuresti, Timisoara, Craiova si Cluj), unele dintre ele in faza terminala, iar in doua cazuri banca a fost amentata de Consiliul de Combatere a Discriminarii. Deoarece discriminarea este o infractiune va urma ca cineva sa raspunda penal pentru toate acestea.
  Urmarea aprobarii Consiliului de Administratie, la 45 zile dupa disponibilizare au inceput angajarile in EximBank, sub titulatura Senior Manager Relatii Clienti si a caror angajare figureaza in agentiile din care nu s-au facut disponibilizari, facand parte din strategia de evitarea contestarii in instanta a reangajarii. La intalnirea de lucru ce a avut loc la Poiana Brasov de la Hotel Alpin, cu forta de vanzari din teritotiu si bordul bancii, a fost recunoscut faptul ca s-a blocat activitatea in banca. De fapt planul era stabilit cu mult inainte de disponibilizare, in cadrul sedintei "cu usile inchise", intr-un hotel din Delta Dunarii. S-au facut interviuri pentru angajari in agentiile existente, inainte ca cei care-si faceau treaba sa primeasca preavizul. Daca nu esti din BCR ulterior din ING (la presiunea lui Halalai Traian - presedintele EximBank) nu ai fata..."
 • 0 (0 voturi)    
  De la Carmen citire 5 (Duminică, 23 martie 2014, 17:32)

  AlexandruIoan [utilizator]

  "Pentru a-si ascunde neperformantele si multimea vida de credite pe care au generat-o personal s-au gandit ca ar fi bine sa angajeze directori regionali, sa revolutioneze banca. N-au facut nimic in mai bine de 10 luni de la promovarea acestora in posturi. La ce folos sa ai directori regionali pentru portofoliile de credite neperformante pe care le-au generat? Mai bine angajau executori bancari. Nici aceasta masura nu a fost lipsita de interes. Coordonatorii regionali Mihai Petrovan, Artur Ibraileanu si Vildan Suliman super profesionisti, au fost inlocuiti cu directori regionali impusi politic.
  Regionala pe partea estica este Mirela Capcanaru Bibicu - ruda (verisoara) presedintelui Traian Halalai care pana in prezent este doar o marioneta si care isi ia doar salariu (cel mai mare salar la nivel bancar). Pe zona de vest a fost angajata Liptak Carmen specialista in mecanica (urmare a sustinerii facute de Maria Grappini - ministru delegat la IMM si Turism) si care a fost decazuta la nivel de unitate teritoriala urmare a refuzului directorilor din subordine de a mai lucra cu ea (Oradea, Satu Mare, Deva), pe zona centrala este inginera Simona Elena Centiu sustinuta de Aristotel Cancescu - presedintele Consiliului Judetean Brasov.
  Penultimul tun financiar dat bancii a fost mutarea in Palatul Chiseleff pentru care a fost platita un avans de chirie de 4 milioane de euro, renuntandu-se la propriu sediu. Oare cine o fi "mancat" si de acolo? Pentru a obtine o protectie din partea institutilor cu autoritate de control a fost angajat la Directia Clienti pe salarii cu multe zerouri, fiul unui viceguvernator al BNR si nepotul unui secretar de stat de la Ministerul de Finante."
 • 0 (0 voturi)    
  De la Carmen citire 6 (Duminică, 23 martie 2014, 17:32)

  AlexandruIoan [utilizator]

  "Seria disponibilizarilor va continua si in 2014 pana ce tot personalul angajat inainte de 2013 va fi schimbat. Sumele necuvenite obtinute vor face obiectul rambursarilor de credite personale a conducerii EximBank si finantarea unor campanii electorale pentru sustinatorii presedintilor bancii.
  (editat de HotNews.ro)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by