Adrian Gheorghe este, începând de luni, noul manager al Departamentului Financiar din cadrul Hidroelectrica, se arata intr-un comunicat al companiei. Adrian Gheorghe o înlocuieşte pe Georgeta Iosif care a ocupat această poziţie din septembrie 2012, după ce în perioada 2003-2012 a fost Director Economic al companiei. Gheorghe a fost recrutat în cadrul proiectului Phoenix de selectare a directorilor Hidroelectrica, proiect lansat de administratorul judiciar Euroinsol în primăvara anului 2013 şi coordonat de Pedersen&Partners.

Adrian Gheorghe a ocupat in ultimii 15 ani diverse functii in multinaţionale. În perioada 1993-1995 a activat în cadrul Price Waterhouse Coopers, pentru ca din 1995 şi până în 2001 să ocupe poziţia de CFO la ABN Amro Bank România. Din 2002 până în 2007 a fost CFO la Raiffeisen Bank România pentru ca din 2007 şi până în 2009 să ocupe aceeaşi poziţie la Bancpost. Până la data angajării la Hidroelectrica ocupa poziţia de CFO la Mandy Foods International.

“Insolvenţa Hidroelectrica a răsturnat eterna paradigmă că statul este un prost administrator. Şi companiile statului pot genera stabilitate, încredere şi profit cu condiţia ca aceste societăţi să fie conduse de nişte oameni recomandaţi de competenţe profesionale, moralitate, capabilităţi manageriale şi nu de carnetul de partid. Altminteri, vom condamna în continuare companiile statului la arierate, şomaj, privatizări păguboase sau falimente. M-am angajat să implementez un management profesionist la Hidroelectrica, să aduc oameni care să aibă curajul asumării deciziei, viziunea, pragmatismul şi creativitatea necesare restructurării, eficientizării şi creşterii competitivităţii uneia dintre cele mai valoaroase companii ale statului. Sunt un om care îşi respectă promisiunile şi îşi duce până la capăt angajamentele. Managementul deficitar a fost una din cele 9 cauze care au generat insolvenţa Hidroelectrica. Acesta a fost motivul pentru care am lansat o campanie fără precedent în România privind recrutarea unor profesionişti care să ocupe poziţii în top managementul companiei. Au fost 2447 de aplicaţii pentru 67 de posturi. Din pacate, anul trecut nu am mai avut timpul fizic să finalizez acest proces. Am reluat interviurile cu cei selectaţi imediat după 25 februarie 2014, data reintrării Hidroelectrica în insolvenţă. În următoarele 2 luni 80% din managementul companiei, atât la nivelul executivului cât şi la sucursale, va fi schimbat”, a declarat Remus Borza, administrator judiciar la Hidroelectrica.