Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, s-a intalnit vineri cu directorii companiilor energetice de stat pentru a stabili implicarea acestora in procesul de elaborare a strategiei energetice nationale, document aflat in prezent in dezbatere publica. De asemenea, s-a discutat realizarea cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) a unui sistem de comunicatii intre companiile de stat si Departamentul pentru Energie pentru a eficientiza colaborarea dintre cele doua parti.

O alta tema abordata a vizat modul de vanzare a energiei electrice, ministrul delegat pentru Energie exprimandu-se in privinta tranzactionarii centralizate, transparente si nediscriminatorii cel putin pana la adoptarea tuturor regulilor de guvernanta corporativa, stabilite prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011.

“Am incredere in bunele intentii, atat ale directorilor companiilor de stat din domeniu, cat si ale tuturor angajatilor Departamentului pentru Energie. Nu intentionez sa fac schimbari nefondate din functii si contez foarte mult pe sprijinul sefilor societatilor de stat in a asigura o coordonare transparenta, profesionista si integra a sistemului energetic national”, a declarat ministrul Razvan Nicolescu.

Departamentul pentru Energie a demarat pe 12 martie consultarea publica in vederea elaborarii noii strategii energetice a Romaniei. In acest sens, Departamentul a publicat un set de 10 intrebari, lansand o invitatie catre actorii pietei energiei de a raspunde pana la data de 4 aprilie 2014.