Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, i-a solicitat luni directorului general al Conpet, Liviu Ilasi, ca pana la sfarsitul zilei sa pregateasca formele legale pentru demiterea a trei directori din cadrul companiei de stat. Este vorba despre directorul general adjunct Narcis Florin Stoica, directorul Directiei de Operare Nicolae Dobromir si despre seful Serviciului de Achizitii si Logistica Vasile Crisan, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Aceasta masura a fost luata de ministrul delegat pentru Energie in urma primirii mai multor sesizari in legatura cu deficientele inregistrate in sistemul de achizitii publice al Conpet. Deficientele au fost semnalate in special in ceea ce priveste organizarea licitatiilor privind achizitionarea serviciilor de transport pe calea ferata, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro.

Incercarile de favorizare a anumitor agenti economici au inceput la jumatatea anului 2013.

„Le solicit si pe aceasta cale tuturor angajatilor Departamentului pentru Energie, dar si salariatilor de la oricare dintre societatile, la care departamentul exercita in numele statului roman calitatea de administrator sa-si faca treaba cu profesionalism si sa-si pastreze intacta integritatea. Guvernul are o toleranta zero fata de cei care cred ca pot dispune dupa bunul plac de banii companiilor de stat”, a declarat ministrul Razvan Nicolescu.

„Am inceput cu Elcen. Continuam astazi cu societatea Conpet. Nu vom ezita sa luam masuri in toate acele cazuri in care exista semnale privind incalcarea procedurilor legale”, a mai spus ministrul delegat pentru Energie.

Conpet SA este o companie de stat care opereaza transportul de titei, gazolina, etan si condensat prin conducte si cu vagoane cisterna pe calea ferata, in scopul aprovizionarii rafinariilor cu titei si cu derivate ale acestuia. Din data de 5 septembrie 2013, actiunile emise de Conpet S.A. se tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti.