Gabriel Ignat este noul director general al Elcen, acesta fiind numit de catre Consiliul de Administratie in locul lui Dan Ştefan Cetacli. Gabriel Ignat (33 ani) a ocupat din noiembrie 2013 pana in prezent functia de manager studii proiecte mari la compania Dalkia Romania. In perioada mai 2010-noiembrie 2013 a fost manager de proiect in cadrul Institutului de Studii si Proiectari Enegetice.

Intre 2005 si 2010 a fost proiectant inginer in mai multe firme. Vezi CV-ul atasat.

Dan Ştefan Cetacli a fost nevoit sa renunte la functia de director general, functie pe care o ocupa din 2010, dupa ce ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, s-a aratat nemultumit de situatia de la Elcen. Pe 18 martie, ministrul a cerut directiilor din subordine ca in termen de maximum o saptamana sa-i propuna un plan de masuri pentru eficientizarea activitatii acestei societati. Ministrul a cerut inclusiv propuneri pentru numirea unei noi conduceri. „Sunt preocupat de situatia ELCEN in ceea ce priveste punerea in aplicare a deciziei Guvernului de a integra ELCEN si RADET, dar si de pretul platit de societatea de stat pentru achizitia de combustibili primari. In mod special, ma refer aici la cheltuielile facute pentru achizitia de gaze naturale provenite din import”, a declarat recent ministrul delegat pentru Energie.

Departamentul pentru Energie va demara in perioada imediat urmatoare un program pentru eficientizarea S.C. Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie la care exercita calitatea de administrator in numele statului roman, se arata intr-un comunicat recent al Departamentului.

Reamintim ca ELCEN SA face parte dintre companiile energetice la care exista obligativitatea selectarii unui management privat, actiune care nu a fost inca declansata intrucat societatea se afla in proces de divizare.

HotNews.ro a dezvaluit in noiembrie 2012 ca Elcen Bucuresti, companie de stat, importa gaze rusesti la cel mai mare pret. HotNews a publicat in noiembrie 2012 un extras dintr-un document confidential pe care ANRE l-a publicat accidental, pentru scurt timp, pe site-ul sau. Documentul arata cum s-au realizat importurile de gaze in luna septembrie 2012. Potrivit documentului, erau doua categorii de importuri: Importurile destinate comercializarii (pe piata interna) si importurile curente (pentru consumul propriu, inmagazinare). Datele aratau ca Elcen Bucuresti a cumparat gaze de la Wintershall Elvetia, atat pentru comercializare, cat si pentru consumul propriu, cu pretul de 153,55 lei MWh, cel mai mare pret de import. In acelasi timp, Romgaz, tot companie de stat, a achizitionat tot de la Wintershall Elvetia, cu 132,99 lei/MWh, intr-un caz, si cu 135,38 lei/MWh, in celalalt caz. Aceasta in conditiile in care pretul mediu de import a fost de 131,91 lei, iar pretul mediu la importurile curente a fost de 133,04 lei/MWh.