Razboi intre cel mai bogat roman si cei mai mari producatori de gaze din Romania. O poveste despre combinate chimice, Guvern, datorii, dosare penale, companii romanesti de gaze si Gazprom

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 3 aprilie 2014, 21:25 Economie | Energie


Ioan Niculae
Foto: Agerpres
 documente
(04 Apr 2014) PDF, 41KB
Ioan Niculae, patronul InterAgro, a facut presiuni constante la Guvern pentru obtinerea unui pret convenabil la gazele naturale utilizate de cele sase combinate chimice ale sale. Pana la urma, Guvernul i-a intins o mana de ajutor in asa fel incat InterAgro sa poata negocia cu OMV Petrom si Romgaz contracte mai avantajoase, conditia fiind ca pretul sa nu fie mai mic de 72 lei/MWh (230 dolari/mia de metri cubi). Imediat dupa aprobarea actului normativ mai mult decat generos, InterAgro s-a declarat satisfacut. Insa, bucuria nu a tinut prea mult deoarece producatorii nu vor sa-i dea gaze la pretul minim, ci cu 17 lei/Mwh mai mult. Atunci, Ioan Niculae a inceput o noua serie de presiuni, spunand ba ca se duce la Gazprom care e "mai flexibil", ba ca inchide toate combinatele. Cea cu inchiderea activitatii care ar duce la pierderea a mii de locuri de munca este o amenintare pe care o foloseste ori de cate ori are nevoie, de vreo 10 ani. Fiind companie privata, cu OMV Petrom presiunile de acest fel nu au prea mare efect. Cu Romgaz sunt alte probleme: un dosar la DIICOT si niste datorii neachitate.

Pentru InterAgro, datoriile sunt o mare problema. Chiar si la ANAF figureaza cu obligatii restante la bugetul statului de peste 53 de milioane de lei. Statul generos i-a acordat chiar si inlesniri la plata. Vezi documentul atasat. La capitolul datorii InterAgro inregistra in bilantul pe 2012 o suma astronomica: peste 1 miliard de lei. Datele pot fi gasite chiar pe site-ul Ministerului Finantelor. Ioan Niculae a fost declarat in 2013 cel mai bogat roman. Top 300 Capital arata ca Niculae are o avere estimata la 1,7 miliarde euro. Este genul de om de afaceri care a primit sprijin pentru combinatele sale de la toate guvernele din ultimii 10 ani.
 • Un act normativ pentru gaze mai ieftine
Datoriile nu l-au impiedicat sa ceara Guvernului facilitati la achizitionarea gazelor. O lunga perioada de timp si-a luat necesarul de gaze de la Romgaz, insa totul s-a oprit pana cand a deschis DIICOT un dosar. Apoi, s-a reorientat catre Petrom, insa punerea in aplicare a calendarului de liberalizare a pus InterAgro in situatia de a cumpara gaze la preturi mult mai mari decat era obisnuit. Astfel, au inceput drumurile pe la autoritati. A cerut in primul rand amanarea liberalizarii preturilor la gaze, insa nu s-a putut da curs dorintei sale, deoarece FMI si Comisia Europeana chiar insista pentru respectarea angajamentelor luate de Guvern. In cele din urma, s-a optat pentru alta solutie care, de altfel, a si fost aprobata saptamana trecuta de Guvern: Decuplarea formarii preturilor de pe piata libera de formarea preturilor de pe piata reglementata. Adica, InterAgro sa negocieze cum doreste cu producatorii de gaze, dar la o limita minima de pret de 72 lei/MWh. Acesta era pretul stabilit de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) pe piata reglementata pentru luna ianuarie 2014. Ca sa se faca mai usor decuplarea pietei libere de cea reglementata, a fost modificata si formula de calcul a impozitului de 60% din veniturile suplimentare. Pana acum, impozitul se calcula fara a se tine cont de pietele pe care ajungeau cantitatile de gaze, in reglementat sau pe piata libera.

Asa cum a fost elaborat actul normativ parea sa fie eliminata o anomalie creata chiar de Guvernul Ponta anul trecut prin OG 7/2013 privind impunerea unui impozit de 60% asupra veniturilor suplimentare obtinute de companiile producatoare de gaze in urma liberalizarii preturilor. Anomalia consta in faptul ca la formarea preturilor, piata libera era legata de cea reglementata. Prin noul act normativ, a fost "dezlegata" piata libera de cea reglementata. Pe piata libera ar fi urmat sa se formeze preturile fara alte constrangeri in afara de acel pret minim, iar pe piata reglementata urma sa fie aplicat in continuare calendarul de crestere a preturilor. Guvernul se mai baza pe un efect pozitiv in urma aplicarii actului normativ: migrarea tuturor consumatorilor reglementati non-casnici din zona reglementata in cea libera. Astfel, liberalizarea pe partea non-casnicilor s-ar fi produs mai repede in mod natural si nu impus de vreun calendar. Adica, in conditiile in care pe piata reglementata, preturile vor urca in continuare la fiecare trimestru, consumatorii non-casnici reglementati ar fi preferat sa mearga pe o piata libera unde pot fi negociate contractele.
 • De unde nemultumirea InterAgro
Conform calendarului, pretul gazelor din productia interna pe piata reglementata a ajuns de la 1 aprilie la 89,4 lei MWh, gradul de liberalizare pentru consumatorii non-casnici ajungand la 71%. La consumatorii casnici, gradul de liberalizare a ajuns la 41%, iar pretul productiei interne la 51,8 lei/Mwh. Vezi aici calendarul. Asa cum stabilea actul normativ aprobat saptamana trecuta de Guvern, pe piata libera, de la 1 aprilie, pretul urma sa fie negociat cu acea limita de 72 lei/MWh. Atata era pretul la gazele din intern in ianuarie. InterAgro s-a dus la producatori, in special OMV Petrom, cu pretentia de a cumpara gaze la pretul minim. OMV Petrom a refuzat sa vanda la un asemena pret si a cerut 89,4 lei/MWh cat este si in calendar, adica exact atat cat ar fi fost daca nu s-ar fi aprobat Ordonanta de Urgenta de decuplare a pietei libere de cea reglementata. Atunci a inceput razboiul. Ioan Niculae a inceput sa spuna public ca producatorii nu respecta legea.

Mai intai a fost un comunicat al Consiliului Investitorilor Romani, o organizatie condusa de Niculae, prin care au atras "atenția autorităților asupra comportamentului incalificabil şi de neacceptat al unor companii private, dar şi de stat". "Situația este deosebit de delicată: când o companie privată alege să nu respecte legile, își asumă consecinţele. Constatăm, însă, că nici companiile în care statul este acţionar majoritar nu respectă legislaţia, nu respectă măsurile anunţate de primul ministru Victor Ponta, asumate pentru a asigura creştere economică şi un nivel de trai mai ridicat pentru români! (...)Cu toate acestea, nici Petrom, şi nici Romgaz nu ţin cont de acestea şi continuă să aplice vechea legislaţie!", se mai arata in comunicat. Consiliul mai acuza cele doua companii de un abuz de poziţia dominantă pe piaţa gazelor naturale si a cerut Consiliul Concurentei sa analizeze.
 • "Gazprom e mai flexibil"
Dupa transmiterea acestui comunicat, Ioan Niculae s-a dus la conferinta "Energie pentru Energia Romaniei" organizata de PDL unde a declarat ca din cauza ca "pâinea și cuțitul sunt la unul sau doi producători de gaz", nu mai poata sa faca investitii. Tot din cauza incapatanarii celor doua companii, va fi nevoit sa inchida si ultimele doua combinate functionale. Precizam ca este amenintarea standard utilizata de mai multi ani de cel mai bogat roman. Pentru a fi mai convingator, Niculae a inceput sa laude Gazprom ca "e mai flexibil decât cei doi producători din România și a acceptat să negocieze prețurile cu noi". De altfel, Niculae chiar are o relatie buna si directa cu Gazprom. In noiembrie 2012, HotNews.ro a publicat in exclusivitate un extras dintr-un document confidential pe care ANRE l-a publicat accidental, pentru scurt timp, pe site-ul sau. Documentul arata cum s-au realizat importurile de gaze in luna septembrie 2012. InterAgro importa la cele mai mici preturi dintre toti. La importurile destinate comercializarii, pretul mediu de import era de 131,91 lei/MWh, iar pretul mediu la importurile curente de 133,04 lei/MWh, insa Niculae obtinea gaze de la Gazprom Schweiz cu 102 lei/MWh prin firma Intergaz.

Intre timp, ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, a lansat un mesaj. "Sperăm ca mesajul transmis săptămâna trecută de Guvern, prin decizia de revizuire a OUG nr. 7/2013 şi eliminarea interferenţelor între piaţa reglementată şi piaţa concurenţială de gaze naturale, să fie corect înţeles de toţi participanţii la piaţă. Ne dorim încheierea unor contracte corecte, care să reflecte principiile cererii şi ofertei. Nu vom interveni în niciun fel în procesul de negociere. Este însă nevoie să păstrăm consumul de gaze naturale la nivelul actual şi locurile de muncă. Dacă producătorii nu vor înţelege corect mesajul transmis de Executiv şi decizia luată săptămâna trecută, Guvernul nu exclude ideea de a suprataxa veniturile suplimentare într-o proporţie de 95-96 sau chiar 97%", spune Nicolescu, într-o declaraţie de presă remisă Agerpres.

Apoi, intr-o emisiune la Realitatea TV, patronul InterAgro a criticat dur Guvernul Ponta pentru modul în care a reglementat prețul gazelor pentru industriașii români, dar și pe producătorii de gaze care nu vor să mai vândă gaze către aceștia. "Această HG 22 din 22 ianuarie 2013 și OUG 7 23 ianuarie 2013 a fost o prostie. Au legat în mod arbitrar, fără aprobare din partea Consiliului Concurenței, au legat un anumit segment de piață, cea reglementată, de cea liberă(...) Am atras atenția că aceste acte vor fi moartea industriei românești. Sunt acte ale Guvernului Ponta. Miercuri, Guvernul a aprobat o modificare la OUG, dar până vineri ne-am trezit că nu aveam nicio ofertă de gaz, cei doi producători de gaz au sfidat Guvernul României. Dacă este să vorbesc de cei producători, primul care a dovedit o anumită flexibilitate, începând de luni a fost Petromul, dar firma de stat nu a dat niciun semn, Romgazul. Noi am început deja oprirea, vom merge cu 2-3 fabrici înainte, azi mai mergem cu una singură, noi avem obligații de livrare de îngrășăminte la țară. De la 1 mai vom opri complet", a declarat Niculae la Realitatea TV.

Pe de alta parte, nimeni nu poate impune unei companii sa vanda la un pret minim, oricat ar dori Niculae. Acesta a cerut sa cumpere cu 72 lei/MWh pret minim, iar Petrom nu vrea sa vanda cu mai putin de 89,4 lei. De aici negocierile s-au blocat, insa este este problema celor doua parti cum se vor intelege in cele din urma.
 • Dosarele
Cu Romgaz, lucrurile sunt mai complicat. Teoretic, InterAgro nu ar avea cum sa spere sa incheie contract cu Romgaz din cauza unor datorii neachitate. La Petrom gazul se livreaza cu banii inainte. La Romgaz, multi ani, InterAgro a luat gaze fara sa le plateasca. Ajunsese la circa 400 de milioane de lei datorie. Acum, Niculae sustine ca a achitat toate datoriile de baza, ramanand "in disputa" 159 milioane lei constand din penalitati. In plus, la Romgaz mai este si problema dosarului "Gaze ieftine pentru Niculae" de la DIICOT in care Adrian Videanu si Varujan Vosganian, in calitatea lor de fosti ministri ai Economiei, sunt acuzati pentru o serie de decizii care ar fi favorizat firma Interagro controlata de Ioan Niculae oferind gaze naturale la preturi mai mici. Procurorii ii acuza pe Videanu si Vosganian ca ar fi favorizat compania Interagro, detinuta de magnatul Ioan Niculae, sa obtina preturile preferentiale de la compania de stat Romgaz, cauzand un prejudiciu de 130 de milioane de euro.

Dosarul a fost dezvoltat dintr-un dosar mai vechi, inceput in ianuarie 2012, care-i avea in centru pe Ioan Niculae si angajati ai Ministerului Economiei.

Atunci, pe 4 ianuarie 2012, pe numele mai multor directori din cadrul Ministerului Economiei, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si societatii Romgaz s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru ca ar fi favorizat firma InterAgro prin preturi preferentiale la gaze.

Detalii aici despre mega-dosarul de subminare a economiei nationale.

Pe 2 septembrie 2013, DIICOT a solicitat inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian si a inceput urmarirea penala fostului ministru Adriean Videanu.

In cazul lui Vosganian Senatul a respins cererea. Vosganian a demis din functia sa de ministru, dar a ramas parlamentar si se bucura in continuare de imunitate parlamentara

Vezi aici Stenogramele discutiilor intre Adrian Videanu si Ioan Niculae

Nu este singurul dosar greu in care este implicat si Ioan Niculae. Mai este Dosarul "Mita la PSD". Presedintele CJ Braila Gheorghe Bunea Stancu, presedinte al organizatiei PSD Braila, este acuzat de trafic de influenta pentru 1 milion de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae pentru campania prezidentiala a lui Mircea Geoana din 2009. O parte din bani au fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de S.O. Vantu. In schimbul banilor, Ioan Niculae ar fi dorit sa obtina numirea unor persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei si la societatile nationale Transgaz si Romgaz. Pe 20 noiembrie 2013 Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost achitati de catre Judecatoria Sector 1. Decizia nu este definitiva.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15569 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  Balbaie si preturile gazelor , tov. secu ? (Joi, 3 aprilie 2014, 21:51)

  Plagarus [utilizator]

  Unii dintre consumatori au reusit sa incheie intelegeri cu producatorii de gaze, iar altii nu !
  După căteva runde de discuţii prealabile, purtate la Palatul Victoria cu reprezentanţi ai OMV Petrom, ai MOL România, ai Rompetrol dar şi cu reprezentanţi ai ambasadei Kazahstanului, stat care deţine, prin KazMunaiGaz, pachetul majoritar de acţiuni la grupul Rompetrol, " doctorul " Ponta a făcut 3 concesii sectorului de vânzare a produselor petroliere:
  1) amânarea calendarului de creştere a procentului de biocarburanţi în benzină şi în motorină ;
  2) amânarea cu trei ani a datei până la care furnizorii trebuie să introducă pe piaţă benzină calitativ mai bună :
  3) companiilor petroliere li se acordă încă şase ani, până în 2020, ca să reducă emisiile de gaze cu efect de seră.
  Grupul lui Nicolae chiar ar putea fi/ar fi putut fi printre cele mai puternice din regiune. Cum de le da de gard in asa hal nu stiu. Probabil pentru ca in board-uri are numai rude sau ca, daca nu e de muls ceva de la buget prin pret de gaze, tva, subventii, de facut un biznis competitiv e mai greu. In fine, Interagro ca si grup mi se parea o forta, o chestie asa cu viitor solid, putea si asta sa rupa regional. acum am ceva indoieli.
  • +16 (16 voturi)    
   miliardari de carton.. (Vineri, 4 aprilie 2014, 7:14)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   banii astia facuti din furt si evitarea concurentei de piata prin contracte dubioase cu statul, au un pret, unul pe care il platim cu totii. asa cum Patriciu n-a fost in stare sa tina Rompetrol pe profit cand i s-a inchis robinetul, nici macar n-a fost in stare sa faca ceva cu gramada aia de bani pe care i-a luat de la kazahi, la fel Niculaie, Vantu, Becali si altii isi vor irosi milioanele. sectoarele din economie pe care au activati sunt azi departe de conditiile ideale ale economiei de piata si vor mai fi probabil ani buni de acum incolo.
  • +6 (6 voturi)    
   benzina mai buna? (Vineri, 4 aprilie 2014, 10:41)

   vbeje [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   <<amânarea cu trei ani a datei până la care furnizorii trebuie să introducă pe piaţă benzină calitativ mai bună>>

   ce inseamna benzina mai buna? CO120?
 • +26 (28 voturi)    
  Cum a ajuns acest securist (Joi, 3 aprilie 2014, 21:57)

  soundtrack [utilizator]

  cel mai bogat om din RO? Oare nu este si asta un mafiot rus implantat in aceasta tara hartuita si zdrentuita de muscali?
  Am constatat ca multi kgb-isti autohtoni au numele format din doua prenume:vasile ionel, ioan niculae, sebastian ghita si altii , ofiteri care n-au excelat in nimic decat in turnatorii si furaciuni.
 • +21 (35 voturi)    
  Avem nevoie de investitori ca dl Nicolae!!! (Joi, 3 aprilie 2014, 21:57)

  titirica [utilizator]

  Trebuie sa sprijinim asa oameni de caracter!

  Vreau si eu sa iau o fabrica in lunile viitoare dar tot ma uit pe financiare si nu da bine...plateste prea mult pe gaze... si astfel profitul rezultat nu imi acopera investitia in 3 ani cum suntem noi obisnuiti. Mare pacat! Daca as lua si activez in piata libera ar trebui sa lucrez la o marja de 10 % - 12 %.

  Nu se poate asa ceva!!!

  Ma duc si eu la Guvern sa cer deduceri si acumulari de datorii, apoi stergeri de datorii....alte si alte ajutoare....

  si apoi o sa apar si eu ca mare investitor autohton

  Hai Sictir!
 • +27 (29 voturi)    
  finally tunurile se indreapta spre marii tepari. (Joi, 3 aprilie 2014, 22:02)

  ouyang [utilizator]

  asa da. omu ce a ingropat industria de tutun romaneasca.
 • +24 (26 voturi)    
  O creatie a securitatii pentru intrajutorarea (Joi, 3 aprilie 2014, 22:17)

  Maniu [utilizator]

  tovaraseasca. Ce chip de mocofan se vede inteligenta formidabila care l-a propulsat in top, de la o posta...Ca lipseste!
 • +30 (32 voturi)    
  25 de ani (Joi, 3 aprilie 2014, 22:34)

  potaissa [utilizator]

  langa Becali.
 • +30 (32 voturi)    
  Big fish (Joi, 3 aprilie 2014, 22:36)

  Trojan.H [utilizator]

  Un alt peste mare pe care sper sa-l vedem in acvariul de la Rahova.
 • -12 (18 voturi)    
  food chain (Joi, 3 aprilie 2014, 23:26)

  Mazeta [utilizator]

  Mafioții locali sunt eliminați de mafioții internaționali. Sau cum peștele cel mare înghite peștele cel mic.
 • +29 (31 voturi)    
  DINU PATRICIU (Joi, 3 aprilie 2014, 23:27)

  pointless man [utilizator]

  care PĂREA mult mai inteligent (deh, arhitect totuși) n-a fost în stare să pună pe picioare nici măcar o rețea de băcănii. Dășteptu´ ăsta conduce n fabrici (mari) ? Plus nu-ș´ ce șmecherii fotbalistice ? Să fim serioși !

  Apropo de petrolistu´ (lu´ pește) Patriciu: îl vedeți pe J.R. Ewing diversificîndu-și activitatea cu niscai băcănii ? Să fim serioși !

  DAR AM FOST VREODATĂ SERIOȘI ? (minus Carol I)
  • 0 (4 voturi)    
   Asti de-si zic casa regala (Sâmbătă, 5 aprilie 2014, 20:59)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

   se zvoneste ca ar fi cei mai bogati romani cu vreo 6 miliarde. E aproape de adevar?
   • +3 (3 voturi)    
    l-am menționat exclusiv pe carol i (Duminică, 6 aprilie 2014, 7:50)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Repet: EXCLUSIV.
 • +24 (24 voturi)    
  Un santajist un securist cu relatii vechi ! (Vineri, 4 aprilie 2014, 3:00)

  andreesanu [utilizator]

  Nu mai inventati roata nu-i mai plingeti lui Nicolae afacerile !!
  Individul scolit bine inainte de 89 si uns cu toate alifiile cu prima ocazie a pus botul ca toti botanistii care s-au trezit patroni peste noapte desi nu batuse un cui in societatile cumparate.
  Chiar unii habar nu aveau de ce se fabrica si de ce-i trebuie unei fabrici sa functioneze,ei se voiaU PATRONI
  Cum guvernele de harababura se grabeau sa faca averea tarii praf ei atit au asteptat sa traga tepe ,sa nu respecte contracte de privatizare.
  Altii mai smecheri de la ochiul si urechea n-au inventat decit un cont si-un fax iar banii pentru livrarile facute de statul roman erau doar redirectionate.Asa s-au facut astia bogati de azi ne scuipa in cap si le greata de romani si Romania.
  Fiinca s-au jucat de-a soarecele si pisica cu guvernantii Nicolaie i-a prins pe unii de mustati si-ii
  joaca aducindule aminte cit le-a cotizat !!!
 • +9 (11 voturi)    
  Daca mai era cineva mirat (Vineri, 4 aprilie 2014, 5:32)

  Parzivall [utilizator]

  cum e cu postacii kaghebisti de pe site-ul asta, americanii si ue is rai si rusii sunt painea lui...Stalin...hehe.
 • +17 (17 voturi)    
  atentie cititori (Vineri, 4 aprilie 2014, 6:47)

  neaos [utilizator]

  Daca ajungeti sa cititi auziti / cititi declaratiile domnului ion niculae trebuie sa stiti de la bun inceput ca aveti de-a face cu unul dintre cei mai vicleni si mai perfizi oameni. Cateva date:
  -interagro a cumparat si cumpara gaze la cel mai mic pret din europa
  -in aceste conditii ,interagro nu a avut si nu are profit!?
  -in 2009 a zis ca s-a saturat de Romania si muta tot in Bulgaria
  -toata productia pleaca in acte intr-un paradis fiscal
  -a obtinut gratis sistemul de irigatii din baragan.
  Stimate cititor! Nu uita ca pretul mic de la interagro e platit de tine; gaze ieftine la el, scumpe la tine.
  • +6 (6 voturi)    
   corect! (Sâmbătă, 5 aprilie 2014, 12:18)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui neaos

   ce nu incaseaza -prin scutiri- fiscul de la Nicolae, incaseaza de la noi. Subventia mascata nu vine din trezoreria PSD sau din leafa lui Ponta ci din taxele noastre.
 • +9 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 aprilie 2014, 6:51)

  [anonim]

 • +15 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 4 aprilie 2014, 10:06)

  [anonim]

 • +10 (10 voturi)    
  ... (Vineri, 4 aprilie 2014, 10:42)

  CristiRu [utilizator]

  Ioan nicolae , voiculescu ... nu sunt romani ... vorbesc limba romana .Astia, nici in inchisoare nu trebuie trimisi ...securisti care au distrus tot in jurul lor pentru interesul lor.
 • +7 (7 voturi)    
  patrihoții (Vineri, 4 aprilie 2014, 12:07)

  periscop [utilizator]

  Restul e zgomot de fond.
 • +8 (8 voturi)    
  Ioan Niculae, patronul InterAgro (Vineri, 4 aprilie 2014, 12:49)

  misa2002_2006 [utilizator]

  sa mai lase gura si sa plateasca la pretul la care platesc toti consumatorii din tara asta.. de ce sa negocieze?? sa fie ajutat sa mai faca nitica avere, mai mare decat are???
  manarii care ies la iveala cand se impute cacatul sub covorul lor.. asa aflam si noi ca unii negociaza, pt ca li se permite.. dar romanului consumator casnic nu i se da aceasta sansa..i se impune .. si are-n-are, musai tb sa plateasca.. hoti nenorociti..
  ameninti cu locurile de munca desfiintate?? dar pe tine de ce nu te ia DNA la puricat, sa vedem de unde dracu ai avut atatia bani cat sa iei atatea combinate????
  poate cade si capul tau, cum a cazut si al altora care au crezut ca ei sunt Dumnezei in tarisoara asta..
  ati furat-o pana nu a mai ramas nimic de ea....
  uaaaa!!!! puscariabililor!!!
 • +5 (5 voturi)    
  cel mai hot roman (Vineri, 4 aprilie 2014, 18:07)

  ploiesteanu [utilizator]

  si cel mai mare bandit roman, care a lasat pe drumuri mii de romani, care a inchis rafinarii, care a jecmănit statul cat a putut.
 • +7 (7 voturi)    
  Petitie pentru investigarea lui Niculae (Vineri, 4 aprilie 2014, 23:16)

  Maniu [utilizator]

  Acum citiva ani I s-a "iertat" o datorie IMENSA! Noua nu ni se "iarta" nimic. vine banca si te lasa aproape la lingura si furculita inapoi!
 • +2 (2 voturi)    
  SOLUTIA (Duminică, 6 aprilie 2014, 14:44)

  Azra [utilizator]

  Pai sa se adreseze dl Niculae-miliardarul de paie- d-lui Iliescu , care l-a facut miliardar.
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Luni, 7 aprilie 2014, 18:47)

  iqnonsense [utilizator]

  domnul asta nu-si plateste salariatii cu lunile, iar atunci cand ii plateste, le da 75-50 la suta din salariu. sa ne intelegem: acum e aprilie si de platit restante din 2013 la salarii.
  mai ales la combinatele din Moldova. dar banuiesc ca si la celelalte.
  Inspectia muncii nu face o vizita pe la ele? zic si eu!
  suspenda activitatea combinatelor ca sa tina in sah guvernul si intre timp oamenii aia sunt obligati sa-si ia concedii, de cele mai multe ori neplatite.
  partea proasta e ca daca-l arzi raman o gramada de familii fara venituri. si el stie asta.
  o lichea!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by