Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, l-a numit, incepand cu data de 12 mai 2014, pe Marius Adrian Chiriac in functia de Director al Directiei Trading - Furnizare din cadrul producatorului de energie. In perioada 2012-2014, Chiriac a ocupat functia de Director Achizitii Energie si Vanzari la Enel Energie si Enel Energie Muntenia. In perioada 2012-2013 a detinut si functia de Director General Interimar si membru al Consiliului de Administratie atat al Enel Energie cat si al Enel Energie Muntenia.

In 2003, Chiriac a absolvit Facultatea de Energetica, Universitatea Politehnica Bucuresti. Imediat s-a angajat la Transelectrica, unde a activat in cadrul Dispecerului Energetic National pana in 2007 cand a fost racolat de italienii de la Enel.

Figureaza printre cei 100 de Tineri Manageri de Top, clasament intocmit de revista Business Magazin in anul 2012. Vorbeste fluent engleza, italiana si franceza.

"Dupa o experienta traumantizanta si vadit prejudeciabila a contractelor bilaterale incheiate cu baietii destepti din perioada 2002- 2012, dupa o perioada, 2012-2014, de relativa inadaptabilitate la piata, evolutii, realitati si tendinte, Hidroelectrica trebuia sa incerce un management mai dinamic, mai asumat, mai vizionar si mai creativ pe zona de trading si furnizare energie. Anticipam inca din 2012 ca energia generata din surse regenerabile, va pune o presiune teribila pe producatorii traditionali din surse primare: termo, nuclear si hidro. De atunci si pana azi, marjele comerciale ale acestor producatori, s-au subtiat tot mai mult. Unii dintre ei vand in pierdere, pentru ca azi pretul megawatt-ului in piata este mult mai mic decat pretul lor de cost. Si Hidroelectrica cu toate masurile luate pentru a-si eficientiza si optimiza costurile de productie, vinde la limita pretului de cost. In atare conditii, aducerea unor profesionisti din mediul privat pe zona de trading si furnizare, apare ca o necesitate obiectiva. Hidroelectrica, pentru a-si maximiza profitul, trebuie sa invete sa vanda mai mult decat produce. Dl Chiriac este primul care vine in Directia de Trading Furnizare din mediul privat. Vor mai veni si altii. Impreuna, vechi si noi, vor trebui sa formeze o echipa de succes care sa transforme Hidroelectrica in cel mai important jucator pe piata de energie din Romania si tarile limitrofe", a declarat Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica.