Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Dan Carlan, a fost schimbat din functie si inlocuit cu Sorin Mangu, potrivit unei decizii a ministrului delegat pentru Energie, informeaza Departamentul pentru Energie. Sorin Mangu a fost pana in prezent, administrator neexecutiv al CEH (din 2012) si sef de lucrari la Departamentul de Management, Ingineria mediului, Geologie, la Universitatea din Petrosani (din 1999).

"Este important in contextul actual sa luam masuri pentru eficientizarea CEH. Din acest motiv, am decis numirea in functia de administrator special a unui profesionist, cu o buna reputatie in sectorul energetic", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Privatizarea majoritara a Societatii Complexul Energetic Hunedoara S.A. a reprezentat o conditionalitate asumata de Guvernul Romaniei in cadrul acordului incheiat in anul 2011 cu institutiile financiare internationale. Procesul se deruleaza in conformitate cu prevederile H.G. nr. 86/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin metoda majorarii de capital social prin aport de capital privat a Societatii Complexul Energetic Hunedoara S.A.

In vederea pregatirii si realizarii privatizarii, CEH a achizitionat, cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare, servicii de consultanta juridica necesare procesului de selectare si contractare a serviciilor de consultanta pentru privatizare.