Companiile implicate in activitati de explorare si dezvoltare in sectorul romanesc al Marii Negre au infiintat Asociatia Romana a Concesionarilor Offshore din Marea Neagra (ARCOMN). Membrii ARCOMN sunt titulari de concesiuni offshore din Romania si participa in cadrul asociatiei in mod voluntar si in regim de egalitate, se arata intr-un comunicat al noii asociatii.

"ARCOMN are drept scop sa devina principalul punct de informare si vocea companiilor de petrol si gaze care desfasoara activitati offshore in Romania. Consideram ca un cadru de cooperare pentru operatorii din sectorul romanesc al Marii Negre va aduce beneficii semnificative pentru dezvoltarea economica a Romaniei", a declarat John L. Knapp, Presedinte ARCOMN, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited.

Asociatia va reprezenta interesele membrilor in relatia cu autoritatile centrale si locale, institutii internationale, presa si alte organizatii.

Obiectivele ARCOMN sunt de a promova cele mai bune practici de sanatate, siguranta si protectia mediului din industrie, de a sprijini educatia si planificarea strategica in sectorul energetic si de a dezvolta cooperarea cu agentiile si organizatiile nationale si internationale, contribuind astfel la un mediu de afaceri propice pentru industria de petrol si gaze offshore din Romania.

Actualii titulari de concesiuni din sectorul romanesc al Marii Negre reprezentati in ARCOMN sunt: ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, Gas Plus International B.V., Lukoil Overseas Atash B.V., OMV Petrom S.A., Petro Ventures Europe B.V.

S.N.G.N. Romgaz S.A. si Sterling Resources Ltd.