"Road-show-ul" pentru listarea Electrica a inceput marti dimineata, dupa ce ministrul delegat penru Energie, Razvan Nicolescu, impreuna cu reprezentanti ai conducerii societatii de stat si ai sindicatului de intermediere s-au intalnit la Londra cu oficiali ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), informeaza Departamentul pentru Energie.

Dialogul dintre parti a vizat prospectul Electrica, in special regulile de guvernanta orporativa care urmeaza sa fie implementate, dupa listare, in societatea de stat.

Cu aceasta ocazie, ministrul a afirmat ca are intentia ca Electrica sa devina, alaturi de noii investitori, un model de bune practici de guvernanta corporativa, o companie care sa se focuseze pe activitatea de baza intr-un mod eficient, inclusiv la nivelul costurilor, si care sa fie orientata cu adevarat spre clientii sai.

"Ne-am exprimat dorinta si increderea ca BERD va fi un partener pe termen lung al statului roman in actionariatul Electrica si ca, prin experienta sa vasta, ne va sprijini la o buna implementare a unor standarde internationale de guvernanta corporativa. Mai mult, speram ca acest IPO sa promoveze Electrica si, implicit, Romania ca o buna destinatie de business, stabila si predictibila pentru investitii", a spus Razvan Nicolescu.

Intalnirea de la Londra dintre ministru, conducerea Electrica si reprezentantii sindicatului de intermediere cu oficialii BERD a avut loc in cadrul ¬road-show-ului¬, ocazie cu care vor avea loc in perioada imediat urmatoare mai multe reuniuni de acest fel, atat cu fonduri, cat si cu banci de investitii sau alti investitori interesati.

De asemenea, ministrul delegat pentru Energie se va intalni marti si cu omologul sau britanic, Edward Davey, ministrul pentru Energie si Schimbari Climatice.