Hidroelectrica cu toate masurile luate pentru a-si eficientiza si optimiza costurile de productie, vinde la limita pretului de cost, a declarat administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, motivand astfel necesitatea angajarii unor oameni care au lucrat la traderi de energie. Ultima achizitie este Radu Luca care a fost numit Manager al Departamentului Trading din cadrul Directiei Trading – Furnizare. Acesta a fost in ultimii doi ani director de Trading la Tinmar-Ind S.A, unul dintre cei mai mari traderi de energie din Romania.

In urma cu o luna, Hidroelectrica l-a angajat ca Director al Directiei Trading – Furnizare pe Marius Chiriac care a activat mai multi ani ca Director la Enel Trading si Enel Muntenia.

"Dupa o experienta traumantizanta si vadit prejudeciabila a contractelor bilaterale incheiate cu baietii destepti din perioada 2002- 2012, dupa o perioada, 2012-2014, de relativa inadaptabilitate la piata, evolutii, realitati si tendinte, Hidroelectrica trebuia sa incerce un management mai dinamic, mai asumat, mai vizionar si mai creativ pe zona de trading si furnizare energie. Anticipam inca din 2012 ca energia generata din surse regenerabile, va pune o presiune teribila pe producatorii traditionali din surse primare: termo, nuclear si hidro. De atunci si pana azi, marjele comerciale ale acestor producatori, s-au subtiat tot mai mult. Unii dintre ei vand in pierdere, pentru ca azi pretul megawatt-ului in piata este mult mai mic decat pretul lor de cost. Si Hidroelectrica cu toate masurile luate pentru a-si eficientiza si optimiza costurile de productie, vinde la limita pretului de cost. In atare conditii, aducerea unor profesionisti din mediul privat pe zona de trading si furnizare, apare ca o necesitate obiectiva. Hidroelectrica, pentru a-si maximiza profitul, trebuie sa invete sa vanda mai mult decat produce. Marius Chiriac si Radu Luca vin la Directia de Trading Furnizare din mediul privat. Vor mai veni si altii. Impreuna, vechi si noi, vor trebui sa formeze o echipa de succes care sa transforme Hidroelectrica in cel mai important jucator pe piata de energie din Romania si tarile limitrofe", a declarat Remus Borza.