Martin Zmelik a preluat conducerea afacerilor CEZ din Romania, incepand cu 1 iulie, inlocuindu-l pe Jan Veskrna dupa un mandat de 9 ani. La carma operatiunilor Grupului a fost numita Doina Vornicu, inlocuita de Ion Dobrescu pe pozitia sa anterioara de Director Executiv si Membru al Directoratului CEZ Distributie, informeaza CEZ Romania printr-un comunicat de presa.

Astfel, dupa 9 ani la conducerea portofoliului CEZ in Romania, Jan Veskrna isi incheie mandatul sau de Manager de Tara si Presedinte al Directoratelor CEZ Romania si CEZ Distributie.

Zmelik si-a inceput cariera in Grupul CEZ in ianuarie 2005, cand a preluat sarcina de a crea si dezvolta portofoliul international al Grupului CEZ din pozitia de Director de Operatiuni Internationale. Inainte de a se alatura echipei CEZ, a absolvit Facultatea de Management din cadrul Universitatii Economice din Praga, obtinand si titlul de MBA in cadrul U.S. Business School, iar ulterior a lucrat in domenii diverse, precum: domeniul financiar, IT si management de proiect.

Martin Zmelik a venit in Romania in februarie 2010, pentru a ocupa pozitia de Director de Operatiuni in cadrul Grupului CEZ in Romania. Preluarea mandatului de catre Martin Zmelik atrage o serie de noi promovari in cadrului Grupului. Cea mai importanta dintre acestea este numirea Doinei Vornicu in pozitia de Director de Operatiuni a Grupului CEZ in Romania, avand in vedere ca pentru prima data in istoria CEZ din Romania, cea de-a doua pozitie ca importanta strategica la nivelul Grupului este acordata unui manager roman. Timp de 5 ani, Doina Vornicu a condus CEZ Distributie din pozitia de Director Executiv si Membru al Directoratului. Doina Vornicu are o cariera de peste 28 de ani in domeniul energetic. Pentru pozitia de conducere a CEZ Distributie a fost numit Ion Dobrescu. Acesta activeaza in domeniu inca din anul 1982.