Administratorul Judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, l-a numit pe Viorel Cerchez director al Directiei Achizitii si Logistica din Hidroelectrica, incepand cu 14 iulie 2014. Cerchez a fost selectat pentru acest post in cadrul proiectului de recrutare a managerilor Hidroelectrica derulat de Euro-Insol si Hidroelectrica in anul 2013 cu firma Pedersen&Partners, unde s-a clasat pe primul loc.

"Evolutia pretului energiei in piata pune presiune pe toti producatorii sa-si optimizeze costurile. O companie care are achizitii anuale de peste 100 milioane de euro, evident ca are nevoie de o noua abordare si viziune care sa tina cont de acest deziderat. Pana la momentul primei insolvente, 20 iunie 2012, produsele sau serviciile mai mult sau deloc necesare Hidroelectrica, se achizitionau la valori intre 3 pana la 18 ori pretul pietei. Evident, aceste practici au incetat. Dar inca e loc de reduceri de cel putin 10 milioane de euro anual prin derularea unor proceduri, negocieri si achizitii care sa urmareasca obtinerea celui mai bun pret pentru companie” a declarat Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica.

Din octombrie 2009 si pana la angajarea la Hidroelectrica, Cerchez a fost Director de Achizitii la Tiriac Holdings (Tiriac Auto, Tiriac AIR, Tiriac Real Estate si Tiriac Financial).

Din iulie 2005 pana in octombrie 2009 a lucrat Hewlett Packard, Bucuresti & Geneva, pe pozitia de Director de Achizitii (2005-2007) si Director de Strategie si Achizitii din noiembrie 2007 pana in octombrie 2009.

Din 2003 pana in 2005 a lucrat in Irlanda ca Manager de Achizitii la Chubb Ireland Group- a UTC Corporation Group Company, companie multinationala care cerceteaza, dezvolta si creaza produse de inalta tehnologie din mai multe domenii.