Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sustine ca Departamentul pentru Energie va vota in Adunarile Generale ale Actionarilor de la Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica, impotriva majorarii unor indeminizatii. "In ceea ce priveste propunerile existente pe ordinea de zi a adunarilor generale ordinare ale actionarilor ROMGAZ (din data de 30 iulie 2014) si Nuclearelectrica (din data de 31 iulie 2014) referitoare la acordarea unor bonusuri suplimentare, in functie de evolutia performantelor bursiere ale celor doua societati, mandatul pe care il voi da in calitate de ministru delegat pentru Energie va viza un vot de respingere", a spus Nicolescu.

"Consider ca este mult prea devreme sa putem vorbi despre acordarea unor noi bonusuri pentru doua societati de stat ale caror conduceri au fost selectate in urma cu aproximativ un an. Conducerile ambelor societati au in prezent un nivel al veniturilor si stimulentelor pentru performanta suficient pentru momentul actual. In plus, orice schimbare trebuie sa fie rezultatul unui studiu care sa analizeze comparativ remuneratiile managementului societatilor in cauza cu cele ale altor companii energetice similare din regiune si din Uniunea Europeana", a mai spus Nicolescu.

Acesta a precizat ca este si impotriva intentiei conducerii Hidroelectrica de a majora de peste 100 de ori indemnizatiile pentru membrii Adunarii Generale a Actionarilor (din data de 30 iulie 2014). "Reprezentantii Departamentului pentru Energie vor vota, de asemenea, impotriva. Mi se pare imoral ca la o societate in insolventa, care face concedieri pentru eficientizare, sa vorbim despre cresterea indemnizatiilor membrilor AGA. Nu voi fi de acord niciodata cu o astfel de masura pentru o societate aflata in insolventa, asa cum este Hidroelectrica", a afirmat ministrul energiei.