Compania South Stream Bulgaria si-a majorat capitalul social, in ciuda unui ordin al ministrului interimar al Energiei, Vasil Shtonov, care interzicea acest lucru, relateaza Novinite.com.

Potrivit unei declaratii postate marti pe site-ul ministerului bulgar al Economiei si Enegiei, capitalul social al companiei care ar urma sa contruiasca sectiunea din Bulgaria a gazoductului South Stream a fost majorat la 397,6 milioane leva.

Ministrul Shtonov semnase saptamana trecuta un ordin care cerea inghetarea tuturor activitatilor legate de implementarea acestui proiect pana la aducerea lui in conformitate cu regulamentele Uniunii Europene.

Compania South Stream Bulgaria este detinuta in cote egale de compania bulgara de stat Bulgarian Energy Holding (BEH) si de gigantul rus Gazprom si este condusa de doi directori executivi.

Majorarea de capital s-a facut si in contradictie cu un ordin explicit emis de BEH in 11 august.

In iunie, Comisia Europeana a lansat o procedura de infringement impotriva Bulgariei legata de modul in care a fost gestionat proiectul South Stream si a cerut stoparea acestuia pana la incadrarea sa in regulile europene.

Desi majorarea de capital nu inseamna inceputul lucrarilor de constructie, permite pregatirile pentru continuarea acestuia, potrivit comunicatului ministerului bulgar.

"Ministerul Economiei si Energiei considera ca actiunile directorilor South Stream Bulgaria nu protejeaza interesele BEH in societatea mixta si intentioneaza sa sesizeze organele de drept", se mai arata in acest comunicat.