Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat ca exista un diferend cu Directia Generala Intreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene, referitoare la o presupusa interdictie privind exportul de gaze naturale din Romania. Pana la solutionarea acestui diferend, statul roman isi rezerva dreptul de a amana aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populatie, a spus Razvan Nicolescu.

In cursul zilei de luni, delegatie guvernamentala condusa de ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, a avut consultari, la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene (Directia Generala Energie) in legatura cu aspecte nationale si regionale din domeniul gazelor naturale.

"Consultarile au fost bune si pe viitor am vrea sa le organizam mai des. Avem multe puncte de vedere si abordari comune cu oficialii Comisiei Europene. Exista insa si o divergenta majora cu Directia Generala Intreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene, referitoare la o presupusa interdictie privind exportul de gaze naturale din Romania. Am cerut implicarea Directiei Generale Energie in solutionarea acestui diferend, fapt care a fost acceptat. Am informat ca pana la solutionarea acestei situatii, statul roman isi rezerva dreptul de a amana aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populatie. In consecinta, intentionam sa nu punem in aplicare cresterea pretului la gazul domestic, agreata de guvernul Boc cu Comisia Europeana pentru data de 1 octombrie a.c.", a declarat ministrul delegat pentru Energie.

Discutiile de luni au vizat situatia Rusia-Ucraina, interconectarea Romaniei cu statele din vecinatate, potentialul resurselor din Marea Neagra, abordarea Comisiei Europene in privinta gazelor de sist precum si procedura de infringement a Comisiei Europene in privinta exporturilor de gaze naturale.