Premierul Victor Ponta s-a intalnit joi la Palatul Victoria, cu presedintele pentru Emisfera Estica al companiei Halliburton, Joe Rainey, anunta guvernul intr-un comunicat. Halliburton este unul dintre cei mai mari furnizori din lume de produse si servicii din sectorul energetic, explica Guvernul.

Premierul a incurajat conducerea companiei, care are sediul dual in Statele Unite ale Americii si in Emiratele Arabe Unite, sa dezvolte investitii in Romania, luand in considerare posibilele oportunitati in productia de petrol din campurile mature si in operatiunile din zona romaneasca a Marii Negre, precizeaza comunicat.

"Ne dorim ca Romania sa devina pentru companiile americane din industria petrolului un punct de operatiuni regional pentru Europa de Sud Est si vecinatatea Estica. Compania Halliburton este binevenita in Romania si am aprecia ca aceasta sa isi diversifice activitatile aici, in industria petrolului si a gazelor", a declarat Ponta.

Presedintele Rainey a exprimat interesul pentru cunoasterea evolutiilor din sectorul energetic din Romania si a prezentat noile investitii ale Halliburton in tara noastra.

Halliburton se focalizeaza pe doua domenii cu un mare potential de crestere in Romania, sporirea productiei din campurile petroliere mature si dezvoltarea de proiecte de mare adancime in Marea Neagra.

Reprezentantii Halliburton s-au interesat despre perspectivele diverselor ramuri ale industriei de petrol si gaze avand in vedere specificul principalelor activitati desfasurate de companie in plan global, precizeaza guvernul in comunicat.

In timpul intalnirii, premierul a solicitat implicarea expertizei locale din Romania in viitoarele operatiuni ce vor fi dezvoltate de companie.

La intalnire au mai participat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu si presedintele ANRM, Gheroghe Dutu.