Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a avut, marti, la sediul Departamentului pentru Energie, o intalnire cu Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse in Romania, Oleg Malginov, la care au participat si reprezentanti ai Transgaz. Cu aceasta ocazie, ministrul a afirmat ca nu a primit garantii ca nu vor mai exista situatii in care sa fie reduse livrarile de gaze din Rusia. In urma intalnirii, nu s-a confirmat faptul ca situatia nu va continua in acelasi registru, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

"Mi-am exprimat speranta ca recentele concluzii ale discutiilor purtate intre Comisia Europeana - Ucraina si Rusia vor fi respectate de toate partile", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Reamintim ca au existat in ultima perioada mai multe intentii anuntate de Dispeceratul Gazprom din Sofia de reducere a livrarilor de gaze naturale catre Romania. In luna septembrie, Dispeceratul din Sofia a anuntat in ca vor fi reduse in mai multe zile cantitatile de gaze catre Romania cu 5 pana la 10%. Potrivit datelor centralizate de Transgaz, o singura astfel de intentie s-a si materializat intr-o reducere efectiva a livrarilor.