Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a incheiat un protocol de colaborare cu Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica din Republica Moldova. Protocolul a fost semnat in vederea dezvoltarii si consolidarii colaborarii dintre cele doua institutii de reglementare, se arata intr-un comunicat al ANRE.

Protocolul are ca obiectiv colaborarea dintre cele doua autoritati publice in ceea ce priveste activitatea de elaborare a cadrului de reglementare necesar functionarii sectorului si pietei energiei electrice, termice si gazelor naturale, in conditii de concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

In cadrul unor discutii care au avut loc intre reprezentantii celor doua institutii la Chisinau, au fost abordate subiecte legate de sectorul energetic al Republicii Moldova, aspecte privind perspectivele pietei de energie din Uniunea Europeana, precum si sprijinul pe care ANRE il va acorda la elaborarea cadrului de reglementare in conformitate cu prevederile cuprinse in Pachetul 3 Energie in vederea integrarii Republicii Moldova in piata unica europeana.

Prin incheierea acestui protocol se urmareste promovarea unei activitati de informare si schimb de experienta, prin asigurarea schimbului reciproc de date, informatii si documente legate aplicarea legislatiei europene in domeniul energiei electrice, inclusiv a energiei produse din surse regenerabile de energie si gazelor naturale.