Compania Electrica SA a anuntat marti numirea lui Victor Cionga in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei, urmand sa aiba mandat pana in ianuarie 2016. Numirea a fost facuta in prima sedinta a noului Consiliu de Administratie de dupa privatizarea companiei si a avut loc in conformitate cu statutul societatii. Victor Cionga (58 de ani) are o experienta in sectorul privat, in domeniul pietelor de capital, in procese de listare, fuziuni si achizitii.

Incepand din 1998, Victor Cionga s-a alaturat societatii Raiffeisen Financial Advisors Romania, ca Director General, iar apoi ca Director General Adjunct Raiffeisen Capital&Investment. Victor Cionga a ocupat pentru o perioada si functia de Director General al Bursei de Valori Bucuresti.

In data de 22 septembrie, pentru prima data dupa listarea duala a societatii pe BVB si LSE, actionarii Electrica au ales componenta noului Consiliu de Administratie: Victor Vlad Grigorescu, Victor Cionga, Cristian Busu, Arielle Malard de Rothschild si Michael Adriaan Maria Boersma. Durata mandatului membrilor Consiliului de Administratie este de 4 ani.¬