Transgaz a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 374,037 milioane de lei, cu 131% mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, de 161,62 milioane lei, conform datelor financiare remise miercuri Bursei de Valori Bucuresti, informeaza Agerpres.

Veniturile totale au crescut cu 15%, la peste 1,23 miliarde lei, in special datorita cresterii tarifului de rezervare capacitate fata de perioada similara a anului trecut.

Potrivit reprezentantilor companiei, veniturile financiare s-au majorat cu 55%, la 23,884 milioane lei, datorita incasarii unui avans din lichidarea NIC si a reconcilierii sumelor virate intr-un cont escrow de catre consortiul Shah Deniz.

Cheltuielile totale au scazut cu 6%, la 775,594 milioane lei, in principal ca urmare a economiilor inregistrate la cheltuielile financiare (in anul precedent a fost constituit provizionul de 110,671 milioane lei pentru deprecierea participatiei Transgaz la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline International GmbH).

Reprezentantii Transgaz semnaleaza ca profitul net realizat este mai mare cu 58% fata de cel din Bugetul de Venituri si Cheltuieli aprobat, veniturile sunt egale cu cele prevazute, iar cheltuielile sunt mai mici cu 16%.