Electrica a inregistrat, in primele 9 luni ale acestui an, un profit net consolidat de 306 milioane lei, ceea ce inseamna o crestere cu 12 milioane lei, respectiv cu 4%, fata de aceeasi perioada a anului 2013, excluzand participatiile minoritare transferate. Profitul operational in primele 9 luni din 2014 a fost de 372 milioane lei, cu 3% mai mare decat in perioada similara din 2013, transmite Electrica.

Veniturile au totalizat, in perioada mentionata, 3558 milioane lei, in scadere cu 412 milioane lei, respectiv 10%, fata de primele 9 luni din 2013. In acelasi interval de timp, SC Electrica SA a reusit o diminuare a cheltuielilor cu 12%, pana la 3186 milioane lei.

In cel de-al treilea trimestru din 2014, profitul net a fost de 109 milioane lei, cu un plus de 1% fata de trimestrul al doilea din 2014.

"Din punct de vedere financiar, am continuat directia de monitorizare stricta si reducere a costurilor, de incadrare in tintele stabilite de catre reglementator pentru activitatea reglementata, precum si eficientizarea activitatii in zona competitiva, in asa fel incat performantele noastre sa ne mentina pe pozitia de lider.

In perioda analizata, am demarat implementarea unei etape importante din planul de actiune pentru imbunatatirea guvernatei corporative. Acum putem spune ca avem si avantajul unui nou Consiliu de Administratie, format din profesionisti cu o expertiza dovedita. Revenind la analiza rezultatelor financiare, explicatia scaderii venitului se regaseste in evolutia consumului de energie in linie cu consumul national, in pierderea unor consumatori care ne provocau probleme in zona de lichiditati, precum si in preturile finale la consumatorii din piata competitiva. De remarcat este ca, in acelasi timp, am reusit sa reducem semnificativ costurile, in primul rand prin achizitia de energie la preturi mai mici, precum si prin cresterea eficientei in zona cheltuielilor operationale. Suntem convinsi ca prin implementarea unor inalte standarde de guvernanta corporativa la nivelul Grupului, dar si prin continuarea masurilor de eficientizare a activitatilor din toate segmentele, Electrica se afla pe drumul cel bun si isi va atinge tinta, aceea de a fi la nivelul companiilor de top din sectorul de distributie si furnizare din regiune", a declarat Ioan Rosca, directorul general al Electrica.