Conducerea Complexului Energetic Hunedoara mai are la dispozitie doar o luna pentru pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a companiei. Cel putin asa afirma ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu. Acesta a discutat, marti, la Bruxelles, cu reprezentantii Comisiei Europene (DG Competition) despre situatia sectorului minier din Valea Jiului si despre problemele cu care se confrunta Complexul Energetic Hunedoara (CEH). La aceasta intalnire, au participat si reprezentanti ai Consiliului Concurentei, sindicatelor, ai conducerii executive a CEH si ai Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului. Precizam ca CE Hunedoara economica se afla intr-o situatie economica extrem de dificila.

"I-am informat pe oficialii Comisiei Europene ca unitatile de productie din Valea Jiului joaca un rol critic in asigurarea securitatii aprovizionarii cu energie electrica a Romaniei, iar acest rol va fi chiar mai important in perioada care urmeaza. Este nevoie de modernizare, inclusiv de cresterea productivitatii minelor", a declarat ministrul delegat pentru Energie.

"As vrea sa fie clar pentru toata lumea ca solutiile la problemele mineritului si productiei de energie electrica in Valea Jiului nu pot veni numai din partea Guvernului sau a Comisiei Europene. Ele sunt in primul rand responsabilitatea conducerii executive a societatii, careia ii mai acord o singura luna pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a complexului", a mai spus Razvan Nicolescu, dupa intalnirea cu oficialii europeni.

Departamentul pentru Energie a publicat luni, 17 noiembrie 2014, pe site-ul propriu, un anunt prin care invita potentialii investitori interesati de privatizarea CEH sa trimita scrisori de intentie pana la data de 5 decembrie 2014, ora 14:00.

CEH are la ora actuala circa 6.500 de salariati, care activeaza in cadrul a patru mine din Valea jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) si a doua termocentrale care acopera circa 7% din electricitatea consumata in Romania in anul 2013.