Expert Forum organizeaza sambata 6 decembrie 2014 la Iasi la Universitatea Petre Andrei (Strada Grigore Ghica 13), incepand de la ora 10.30, o dezbatere publica despre liberalizarea pietei de energie si despre cati bani scoatem in realitate din buzunar pentru factura la energie - electricitate si gaze. Dezbaterea de la Iasi va avea loc in Amfiteatrul "Petre Andrei" din cadrul Universitatii si este organizata cu sprijinul Clubului de Dezbateri Academice Iasi si a Universitatii gazda.

Stiati ca preturile la energie ascund subventii de la buget pe care nu le vedem, dar le platim? Stiti cat si cui platiti pentru energie, pe langa factura pe care o primiti prin posta? V-ati intrebat vreodata de ce nu va puteti alege liber furnizorii de energie, asa cum faceti pentru telefon sau alte servicii? Acestea sunt principalele teme de discutie.

La dezbatere sunt invitati si incurajati sa participe toti cei interesati. In cadrul dezbaterii, se va discuta despre costul energiei in Romania si de ce acesta e mai mare decat in Vest, despre impactul coruptiei asupra acestor costuri si despre cum o piata liberalizata ar putea insemna preturi mai mici si calitate mai buna decat in prezent, incercand, totodata, sa raspundem oricaror intrebari vor aparea din public. Dezbaterea va incepe si se va sfarsi cu un scurt vot electronic prin care sa ne spuneti ce putem cere public autoritatilor pentru a imbunatati serviciile din prezent.

Toti cei interesati sa participe la aceasta dezbatere pot sa confirme prezenta domnului Liviu Gajora printr-un telefon (0752 185 869) sau e-mail (liviugajora@yahoo.com).