Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavoda a fost oprit temporar pentru reparatii, potrivit unui comunicat oficial.E vorba despre un "defect punctual al unei linii de impuls aferente unui instrument de masura amplasat in cladirea reactorului". Nuclearelectrica, firma care gestioneaza centrala de la Cernavoda, arata in comunicat ca "toate sistemele functioneaza conform proiectului si nu exista niciun impact advers asupra securitatii nucleare a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator.

Comunicatul Nuclearelectrica:

Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A.(“SNN”) informeaza ca astazi, 23 decembrie 2014, Unitatea 2 a CNE Cernavoda va fi oprita in mod controlat in vederea efectuarii reparatiei unui defect punctual al unei linii de impuls aferente unui instrument de masura amplasat in cladirea reactorului.

Toate sistemele funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurator.

Repornirea Unităţii şi reconecatrea la Sistemul Energetic Naţional vor avea loc după remedierea deficientei şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei.