Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, s-a declarat ingrijorat de situatia din Ucraina si a afirmat ca Transnistria este pregatita sa furnizeze energie electrica regiunii ucrainene Odesa, relateaza agentia Ukrinform, potrivit Mediafax.

"Avem posibilitati tehnice de a livra electricitate cel putin in regiunea Odesa. Suntem ingrijorati de problemele cu care se confrunta unele orase din Ucraina in ce priveste alimentarea cu energie", a declarat Sevciuk, in cursul unei conferinte de presa, la care au participat jurnalisti straini.

"Suntem interesati de stabilizarea mai rapida a situatiei economice atat in Ucraina, cat si in Republica Moldova", a subliniat el.

Sevciuk a mentionat ca va livra electricitate regiunii Odesa la tarife convenabile Transnistriei, cu conditia ca autoritatile de la Kiev sa accepte aceasta propunere.

Rusia, de asemenea, a anuntat ca intentioneaza sa furnizeze carbune si electricitate - fara sa fie platite in avans - Ucrainei vecine, care abia reuseste sa-si acopere nevoile in acest domeniu, din cauza conflictului dintre armata nationala si separatistii prorusi.