Premierul Victor Ponta a cerut ministrului transporturilor si ministrului finantelor sa aiba o discutie "normala si institutionala" cu reprezentantii companiilor petroliere din Romania, in conditiile in care "pretul petrolului a scazut peste tot in lume, numai la noi nu scade". "Toate taxele sunt ca in 2014, pretul petrolului a scazut peste tot in lume, numai la noi nu scade. Sigur, pretul la pompa nu e facut la Guvern, dar sunt convins ca o discutie serioasa cu companiile ne va ajuta sa ajungem la un pret corect si rezonabil", a precizat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Dupa sase luni de scadere, cotatiile petrolului au ajuns chiar sub pragul de 50 de dolari pe baril. Practic, a scazut la mai mult de jumatate din cat era in prima jumatate a anului trecut.

In ciuda reducerii puternice a pretului petrolului, in Romania, preturile la carburanti nu au scazut semnificativ. De altfel, motorina din Romania este printre cele mai scumpe din Uniunea Europeana, iar pretul benzinei se afla putin sub medie. Aceasta in conditiile in care, Romania este tara producatoare de titei.