Printul saudit Alwaleed bin Talal nu crede ca pretul petrolului va mai urca inapoi la 100 de dolari pe baril, el considerand ca prabusirea spectaculoasa a pretului petrolului a fost unul dintre cele mai importante evenimente ale anului trecut. Daca pentru consumatori benzina ieftina este o veste buna, in schimb declinul cu 50% al pretului petrolului a fost un soc pentru marii producatori, precum Arabia Saudita si Rusia. Si producatorii din Texas au primit o lovitura. Miliardarul saudit mai estimeaza si ca acest lucru va descuraja ceea ce a reprezentat una dintre marile povesti de crestere a SUA: revolutia de sist, scrie USA Today.

In ultimele doua saptamani, cativa mari operatori au declarat ca au primit notificari de anulare anticipata a unor contracte de foraj. In situatia actuala, companiile prefera mai degraba sa anuleze acordurile pentru instalatii de foraj decat sa le pastreze la actualele preturi.

Printul Alwaleed bin Talal a critica, de asemenea, politica Arabiei Saudite, care in opinia sa a permis ca pretul petrolului sa scada.