Grupul franco-american Schlumberger, cel mai mare furnizor global de servicii pentru industria de petrol si gaze, va concedia 9.000 de oameni invocand faptul ca a fost grav afectat de scaderea pretului la petrol, potrivit AFP.

"Schlumberger a luat aceasta decizie in special ca raspuns la scaderea preturilor materiilor prime", iar concedierile ii vor permite sa se adapteze la scaderea activitatii preconizata in acest an, au declarat reprezentantii companiei.

Pretul unui baril de petrol a fost tranzactionat joi la 46.25 de dolari in New York. Barilul de titei a pierdut mai mult de 50% din iunie.

In decembrie, grupul american Halliburton, concurent cu Schlumberger, a redus aproximativ o mie de locuri de munca in SUA.

Schlumberger are pana in prezent angajate circa 120.000 de persoane de pe tot globul. Gigantul petrolier nu a indicat care sunt regiunile cele mai afectate de acest plan social.

Profitul Schlumberger a scazut cu mai putin decat era prognozat in 2014 (-19.2% la 5.43 miliarde dolari).

Grupul Schlumberger a ales Ploiestiul in 2012 pentru dezvoltarea unei baze de clasa mondiala cu misiunea de a deveni un centru operational pentru toate pietele est-europene. In prezent, compania are 450 de angajati in Romania, numai la noua baza deschisa in Ploiesti lucrand 170 de persoane.