Gigantul rus Gazprom si grupul austriac OMV (prin subsidiara sa, EconGas) au ajuns ieri la un acord privind un amendament la contractul existent de furnizare a gazului natural, in vederea consolidarii parteneriatului lor pe termen lung, se arata intr-un comunicat al OMV. Compania sustine ca acest contract pe termen lung a fost plasat pe o noua baza care reflecta conditiile variabile ale pietei. Amendamentul la acest contract a fost semnat miercuri, la Viena, de catre Alexander Medvedev, Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Gazprom si Directorul General Executiv al OMV, Gerhard Roiss. Ambele parti au fost de acord sa nu divulge detaliile contractului.

"Astazi, Gazprom si OMV au facut un pas important pentru a securiza furnizarea de gaz pe termen lung, catre Austria. La semnarea contractului, ambele parti au subliniat rolul Baumgarten ca hub esential pentru exporturile de gaz din Rusia", a declarat directorul General Executiv al OMV, Gerhard Roiss.

OMV este un partener european de traditie pentru importurile de la Gazprom, iar Austria a primit gaz natural de la Rusia inca din anul 1968. Partea contractuala pentru amendamentul privind contractul de import al gazului din Rusia este subsidiara OMV, EconGas, in care OMV detine o participatie de 64.25%, se mai arata in comunicat.