Electrica SA a inregistrat, in anul 2014, un profit net de peste 280 milioane de lei, in crestere cu 612% fata de anul 2013, conform rezultatelor financiare preliminare individuale, se arata intr-un comunicat al companiei. "Aceasta evolutie remarcabila a profitabilitatii nete a companiei este urmare a cresterii veniturilor financiare datorate imbunatatirii performantelor filialelor de distributie si furnizare, care s-a concretizat intr-o crestere a dividendelor ce au fost platite catre Electrica SA, in calitate de companie mama", a declarat Ioan Rosca, directorul general al Electrica SA.

Veniturile operationale in 2014 au fost de 249 milioane de lei, in scadere cu 16% fata de 2013, ca urmare a scaderii valorii contractelor de prestari servicii cu filialele din cadrul grupului. In acelasi timp, cheltuielile in anul 2014 au urmat aceeasi tendinta, de remarcat fiind scaderea cu 30% a cheltuielilor cu personalul.

In consecinta, profitul operational inregistrat de Electrica in anul 2014 este de 101 mii lei, fata de 2013 cand s-a inregistrat o pierdere operationala de 53 milioane de lei.

Rezultatele preliminare neauditate individuale pentru Electrica SA pentru anul 2014 au fost intocmite in conformitate cu OMFP 1286/2012 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu standardele internationale de raportare financiare aplicabile societatilor comerciale ale caror valori mobiliare sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata.