Producatorul de energie Nuclearelectrica SA a raportat venituri totale de 1,79 miliarde lei pentru 2014, cu 12% sub nivelul din 2013. Profitul net al societatii a fost, anul trecut, de 137 milioane lei, de trei ori mai mic fata de anul anterior, potrivit datelor furnizate de companie si citate de Bursa. Anul trecut Nuclearelectrica a vandut 3.742.440 MWh pe piata reglementata (35% din total productie) si inca 7.101.226 MWh pe piata concurentiala, in total productia urcand la 10.843.666 MWh.

"Cauzele diminuarii veniturilor din exploatare se regasesc integral in scaderea preturilor energiei pe piata concurentiala, scadere care are impact direct asupra unui producator cum este Nuclearelectrica. In industria nucleara, cheltuielile din exploatare raman in linii mari aceleasi, cheltuielile cu mentenanta si reparatiile, costul combustibilului, cheltuielile cu piesele de schimb sau personalul etc. neputand fi ajustate semnificativ, din considerente strict obiective, ce tin de asigurarea constanta a nivelului de securitate nucleara. Si profitul net aferent anului 2014 este, de asemenea, o consecinta fireasca a impactului scaderii veniturilor din exploatare, aparitiei impozitului pe constructii speciale si a unor elemente non-recurente din 2013, respectiv venituri din penalitati contractuale", a declarat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, pentru ziarul Bursa.

Valoarea totala a investitiilor realizate in anul 2014 de SNN este de 184,8 milioane lei, potrivit datelor furnizate de companie.