Fostul ministru delegat al energiei Razvan Nicolescu se alatura echipei Deloitte in calitate de Executive Lead Advisor, urmand sa contribuie astfel la imbunatatirea practicii firmei in domeniul Energiei, se arata intr-un comunicat al Deloitte. Din aceasta functie, Nicolescu isi va concentra activitatea asupra Romaniei, dar si a Europei Centrale si de Est.

"Intr-un moment in care piata cere constant servicii integrate de consultanta, ne bucuram ca Razvan ni s-a alaturat. Cariera lui solida de pana acum, impreuna cu o capacitate extraordinara de a reusi, sunt atuuri importante pentru echipa noastra si sunt convins ca vor adauga valoare serviciilor pe care le oferim, spre beneficiul clientilor nostri", a spus Farrukh Khan, Partener Deloitte Romania.

"Sunt bucuros sa ma alatur unei organizatii mari, care ofera servicii de inalta calitate si solutii inovatoare. Cred ca experienta si valorile mele se potrivesc cu echipa solida pe care Deloitte o are", a spus la randul sau Razvan Nicolescu.

In calitate de ministru, Nicolescu a reusit elaborarea unei analize privind revizuirea strategiei din sectorul energetic romanesc 2015-2035, finalizarea unor proiecte strategice pentru sectorul energetic (cum ar fi modernizarea si cresterea capacitatii de depozitare de gaze naturale a Romgaz de la Urziceni si incheierea primei faze a interconectorului de gaz Iasi-Ungheni) si redefinirea rolului Statului ca actionar in companiile energetice, prin cresterea transparentei si prin incurajarea managementului privat. Totodata, a contribuit la cea mai mare listare de pe piata de capital romaneasca de pana acum- listarea cu succes a companiei Electrica. Nicolescu este presedintele Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie, nominalizat fiind de Consiliul Uniunii Europene in 2009 si, timp de aproape cinci ani, a fost director in cadrul celui mai mare producator de petrol si gaze din Sud-Estul Europei, OMV Petrom. Este absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti si detine o diploma MBA la Solvay Business School.