Actualul Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia isi va mai desfasura activitatea doar pana pe 16 aprilie 2015. Aceasta este data pentru care a fost convocata Adunarea Generala a Actionarilor Complexului Energetic, pe ordinea de zi a sedintei fiind revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere, din cauza neindeplinirii in proportie de peste 25% a indicatorilor de performanta. Precizam ca actionarul majoritar al CE Oltenia este Ministerul Energiei. Actualul ministru al energiei, Andrei Gerea, s-a declarat nemultumit de activitatea generala a managementului de la CE Oltenia, dar si de modul in care a fost incheiat un contract de furnizare carbune, sesizand organele de ancheta, DNA si DIICOT.

Decizia de convocare AGA a fost publicata in Monitorul Oficial din 13 martie, nr. 1339, partea a IV-a.

Ministrul a declarat recent pentru televiziunea gorjeana Tele 3 ca a trimis DNA si DIICOT un raport al Corpulului de Control al ministerului care a descoperit nereguli in contractul incheiat de Complexul Energetic Oltenia si o firma de apartament nou infiintata din Constanta, BVA Coal SRL, prin care a vandut 1,2 milioane tone de lignit, la un pret posibil sub costuri.

"Ramane problema rentabilizarii companiei, care de o buna perioada de timp inregistreaza scaderi semnificative. Avem de-a face cu neindepliniri foarte serioase ale planului de productie, ale angajamentelor, tintelor contabile si asa mai departe. Vorbim aici de indepliniri si procentaje cuprinse intre 25% si 50%", a declarat ministrul cu ocazia unei vizite la Targu Jiu.

Actualii membri ai Consiliului de Supraveghere sunt Gabriel Dumitrascu, Alin Chitu, Razvan Purdila, Dorin Spataru, Ana Porumbel si Daniel Naftali.

Minerii si energeticienii, angajati au Complexului Energetic Oltenia (CEO), au cerut in mai multe randuri si demisia directorului general Laurentiu Ciurel (fost membru PSD, un apropiat al premierului Ponta), acuzandu-l ca in cei doi ani de management privat a transformat o companie rentabila intr-o societate cu risc de insolventa. Complexul Energetic Oltenia este condus deLaurentiu Ciurel, urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, in dosarul privind contractele primite de casa de avocatura Sova& Asociatii la Turceni si Rovinari.